Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4650
reaktioner idag

Facebooks nya planer: Ska tillåta nakenbilder

Facebook har hårda regler för hur mycket våld och naket som får förekomma på bilder och i videos. Nu kan det här ändras.

Facebook har en idé om nya regler som tillåter mer naket.

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg har skrivit ett långt inlägg som bland annat handlar om hur Facebook ska hantera nakenhet.

Bild från en demonstration i Malmö.

Det är hårda regler för bilder och videos på Facebook. Till exempel har Facebook stoppat den här bilden från en topless-demonstration i Malmö och en annan gång fick Eva sin bröstbild stoppad.

Nu har grundaren Mark Zuckerberg skrivit ett långt inlägg om sajtens regler och han tar bland annat upp nakenhet.

Han menar att det inte går att ha Facebookregler som passar alla överallt.

"Det är inte förvånande att europeer oftare ser fel med att ta ner bilder som innehåller naket, eftersom vissa kulturer i Europa har större acceptans för nakenhet än, till exempel, många länder i Mellanöstern och Asien." skriver Zuckerberg.

För att få ordning på det här har FB-grundaren en idé om ett verktyg som gör att användarna själva kan ställa in hur mycket naket de accepterar i sitt flöde. På så vis ska ingen få upp bilder eller videos som de anser går över gränsen.

Det handlar inte bara om naket utan skulle även gälla annat som kan uppfattas som kontroversiellt, till exempel material som visar våld eller religiös innehåll.

Läs också debattartikeln "Tack för att du blockerar mina bröst, Facebook" och läs om varför Paow vill free the nipple.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Behöver Facebook nya regler?

Mer:

9 svenska artister som du var kär i för 10 år sedan – som du glömt idag