Söndag 9 Maj
Stockholm

Tjejer berättar: 12 kvinnor som fick oss att inse att vi inte var hetero

De här kvinnorna fick andra att inse att de är gay.
1 av 10
De här kvinnorna fick andra att inse att de är gay. Foto: Montage TT
Moa Lignell.
2 av 10
Moa Lignell. Foto: TT
Scarlett Johansson.
3 av 10
Scarlett Johansson. Foto: TT
Kristen Stewart.
4 av 10
Kristen Stewart. Foto: TT
Jennifer Aniston.
5 av 10
Jennifer Aniston. Foto: TT
Sarah Paulsson.
6 av 10
Sarah Paulsson. Foto: TT
Lucy Lawless.
7 av 10
Lucy Lawless. Foto: TT
Alyssa Milano.
8 av 10
Alyssa Milano. Foto: TT
​Michelle Rodriguez
9 av 10
​Michelle Rodriguez. Foto: Avatar/TT
10 av 10

Girls Girls Girls. Dessa kvinnor fick svenska tjejerna att falla pladask och inse att de absolut inte var straight...

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många kan fundera över sin sexualitet, särskilt när en växer upp. Och ibland är det just några personer som får en att öppna upp ögonen.

Vi frågade ett tiotal tjejer om vilka det var som just fick dem på fall.

Scarlet Johansson

Bildkälla: TT

"Jag såg filen "Girl with a pearl earring". Dog över hur vacker hon var. När hon slickade sig om läppen inför målningen ville jag inget annat än att kyssa henne. Efter filmen gick jag och onanerade."

"Det var väl en ögonöppnare att det inte bara är boys som kan få mig att känna en längtan efter sex och att bli kär."

Gillian Zinser

Bildkälla

"Gillian Zinser var med i spinoffen på '90210 Beverly Hills' och var väl den första kvinnan i sitt slag som fick mig att förstå att jag gillade tjejer. I serien är hon en cool självständig surfbrud med kindben to die for. Eller ja, hela hennes being är min drömflickvän."

Jennifer Aniston

Bildkälla: TT

"När jag var 12-13 år var jag kär i en tre år äldre tjejkompis men viftade bort det och sa att jag var straight. Tills jag började plugga till undersköterska och vi pratade om homosexualitet. En kille sa att det är en sjukdom, vilket gjorde mig skitarg. Då insåg jag att jag är bi – och att jag alltid har varit småkär i Jennifer Aniston från Vänner."

"På senare år jag jag insett att jag är bisexuell. Det är nu för tiden inte bara snygga killar jag spanar efter i filmer. En stor favorit är Jennifer Aniston. Men hennes fina leende och härliga kropp. Jag, menar, bruden är ju nästan 50 år! Precis som jag fantiserat om snygga filmskådisar, har jag även drömt mig bort med Aniston i tankarna. Jag har även alltid varit svag för Anne Hathaway. Hon är inte bara en grym skådespelerska, hon är även grymt läcker att titta på!"

Esmerelda

Bildkälla

"Jag är flata, men insåg inte det förrän jag var runt 15 år. När jag var liten var 'Ringaren i Notre Dame' min favoritfilm och jag älskar den fortfarande. Jag har ju lite svårt att avgöra vad som var barnbeteende och vad som var på grund av min läggning, men jag brydde mig bara om kvinnliga karaktärer."

"När jag ville se på film sade jag inte till mamma att jag ville se Aladdin, jag ville se Jasmine, haha. Och jag minns att Esmeralda var den absolut vackraste kvinnan jag någonsin sett."

"Det är nu i efterhand som jag kan se tillbaka och tänka '...jag var så jävla kär alltså.'"

Sarah Paulson

Bildkälla: TT

"När jag var 14-15 år märkte jag att jag kan bli kär i tjejer. Jag sökte mig till serier med minst en stark, kvinnlig karaktär och just säsong två av 'American Horror Story' gav mig just det. Sarah Paulson spelar en lesbisk journalist som gör ett reportage om ett mentalsjukhus."

"Just för att hon är homosexuell blir hon själv inlagd på sjukhuset. Under tiden hon är inlagd kämpar hon för att komma ut igen och tillbaka till sin kärlek för att kunna leva med henne. Jag tror det var en ganska stor del i att jag fick en crush på just henne: att hon kämpade för kärleken, det verkade som att hon var beredd att göra nästan vad som helst för den."

"Sen är det ju också för att hon själv är lesbisk som jag gillade henne. Hon är ju jävligt snygg."

Moa Lignell

Bildkälla: TT

"Det började med att jag såg henne i Idol, och redan på hennes audition blev jag helt fast. Jag började sedan för första gången följa Idol helhjärtat, åkte på signeringar och konserter med henne och träffade henne en hel del."

"Insåg sedan att jag blev pirrig i magen så fort jag såg henne och började därför fundera på om jag kanske inte var bisexuell. Blev sedan ihop med en tjej som också älskade Moa haha! Så tack vare Moa insåg jag att jag var bisexuell."

Holly Marie Combs

Bildkälla

"Jag var i tio-års åldern och hade en crush på Lucy Lawless i 'Xena' och Holly Marie Combs i 'Förhäxad'. Jag blev så fascinerad av båda, men trodde att det var för att de var fina och häftiga. Det slog mig aldrig att det var så mina kompisar kände kring alla killar som var populära."

"Jag har kvar min crush på Holly i flera år och följde Förhäxad slaviskt på grund av henne. Älskar hennes rollfigur Piper också! Tror att jag visste allt som går att veta om henne haha."

Kristen Stewart

Bildkälla: TT

"Jag var alltid kär i tjejer som barn, men när jag började skolan skulle jag gilla killar som 'alla andra'. Men en första brytpunkt kom när jag och min bästis gick på premiären av 'Fucking Åmål'. Det var första gången vi såg kärlek mellan två tjejer skildras på det sättet. Den natten ändrades allt mellan oss."

"Tyvärr pressades jag in i heteronormen igen under flera år och tryckte bort den relationen som en typisk utforskande tonårsgrej. Det var inte förrän drygt 10 år senare, med man och barn i bagaget, som jag fattade vad jag höll på med."

"Jag och mina tjejkompisar såg första Twilight-filmen på bio. Alla var helt besatta av Robert Pattinson. Jag med. Men jag var lika besatt av motspelaren Kristen Stewart, lite i smyg."

Lucy Lawless

Bildkälla

"Jag var 10-11 år och helt besatt av serien 'Xena'. Jag fastnade för den direkt på grund av huvudkaraktären som spelas av Lucy Lawless och insåg till slut att hon som person fick mig att känna mig, som jag definierade det då, "konstig". Jag lade märke till hennes utseende på ett sätt jag inte gjort någonsin med någon annan. Jag tyckte (och tycker fortfarande!) att hon var extremt attraktiv."

"Det var inte förrän för ett år sedan som någon frågade mig vad min sexuellt "definierade punkt" var, som jag kom på att de känslorna jag hade var min första attraktion till någon. För då hade jag inte ord att sätta på känslorna men nu har jag det."

Alyssa Milano

Bildkälla

"Jag hade en seriöst crush på Phoebe Halliwell (Alyssa Milano), yngsta systern i tv-serien 'Förhäxad'. Förutom att hon var sjukt snygg och vacker så var hon den mest självständiga systern med en cool förmåga som utvecklades under seriens gång. Dessutom var hon lite "farlig" och bad girl, och väldigt spontan."

Michelle Rodriguez

Bildkälla: Avatar/TT

"Jag hade haft crushes på brudar i film förut, men jag tror Rodriguez (som hennes karaktär i Avatar) var den första som skapade de största känslorna. Jag googlade bilder och så. Jag tror det var i samma era som jag upptäckte mina bdsm-sidor, och som sub var hon drömmen. Stark och bestämt och svår och bara så mycket power, haha!"

Agneta Sjödin

Bildkälla: TT

"Jag har alltid gillat Agneta Sjödin sen jag var liten, men då var hon mest ett igenkänt ansikte. När jag var ungefär 10 år och uppåt kunde jag identifiera känslor om jag blev förtjust i någon och tyckte någon var extra söt eller så. Mina kompisar gillade Hanson och Backstreet Boys, och jag tyckte att Agneta Sjödin var snygg och verkade snäll."

"Spice Girls blev stora, och mina kompisar gillade den dom ville "vara" och jag gillade den som var sötast, vilket jag tyckte var Mel B. Men jag tyckte nog ändå hela tiden att Agneta Sjödin slog allihop. Hon har ju charm och personlighet."

Andra kvinnor som fått tjejer på fall är Lindsay Lohan, Katherine "Shane" Moening, Ellen Page, Nathalie Portman, Willow i "Buffy", Rebecka i "Ivanhoe", Christina Ricci och Pia Sundhage.

Kvinnor älskar helt enkelt kvinnor, och vem kan klandra dem?

Bildkälla

Läs även om vad tjejer absolut inte vill ha under oralsex.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du också lite kär i någon av de här kvinnorna?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela