Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1186
reaktioner idag

Hatad och älskad – nu kan ogillaknappen komma till Facebook

Den något efterlängtade och omdebatterade ogilla-knappen kan bli verklighet.

Nu kan ogilla-knappen dyka upp på Facebook.

Något Facebook tidigare motsatt sig.

Om du någon gång har sett kommentaren "gillar för att ogilla" på Facebook beror det med högsta sannolikhet på att människor helt enkelt saknar att ogilla saker.

För en diskussion om just den där "ogilla"-knappen har försiggått nästan lika länge som Facebook har varit en del av vårt vardagliga liv.

Facebook själva har sagt nej till en "ogilla"-knapp eftersom de inte vill bidra till en negativ stämning. Istället löste de det hela med en reaktionsfunktion.

Bildkälla: TT

Om någon skriver om något ledsamt behöver du alltså inte längre "gilla för att ogilla" utan kan sympatisera med en ledsen emoji.

Men nu verkar det som att Facebook faktiskt kan komma att ändra sig. I alla fall vad gäller Messenger, skriver Aftonbladet.

I Messenger-appen testar Facebook en ny reaktionsfunktion. När användaren pekar på ett meddelande i den nya chatten kommer det dyka upp en meny för emojis. Och det är alltså här man, bland flera andra ikoner, kan välja en "ogilla"-knapp.

Enligt Facebook själva ska den nedåtpekande tummen främst peka mot ett "nej"-svar, som en slags motsats till att många använder den uppåtpekande tummen istället för att skriva ja.

– Vi testar alltid nya sätt för att göra Messenger roligare och mer engagerande. Det här är ett litet test där vi låter folk välja den emoji som bäst representerar deras känslor gentemot ett meddelande, säger en av Facebooks representanter till Techcrunch, enligt Aftonbladet.

Just nu har bara en mindre grupp utvalda testpersoner fått testa funktionen, och det är ännu inte helt klart om och när den blir tillgänglig för oss andra.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tumme upp eller tumme ner på en ogilla-knapp?

Mer:

Zuckerberg svarar: Därför har Facebook ingen ogilla-knapp