Så acceptera aldrig en vänförfrågan från den kvinnan.
Så acceptera aldrig en vänförfrågan från den kvinnan. - Foto: TT

Acceptera aldrig en vänförfrågan från den här kvinnan

Vad du än gör, acceptera aldrig en vänförfrågan om den kommer från den här kvinnan.


Ibland dyker det upp vänförfrågningar från personer du inte vet vilka det är, men innan du accepterar bör du nog tänka två gånger.

En vänförfrågan du aldrig ska acceptera är från den här kvinnan, som kallar sig för "Ellie Reece" på Facebook, rapporterar Ladbible.

På bilderna syns en kvinna, på en del bilder är hon tillsammans med några vänner. Hon har 1 200 vänner och har haft kontot ett tag.

Men bilderna på kvinnan är egentligen stulna från 28-åriga Vanessa från Irland. Någon använder nu hennes bilder för att "catfisha" killar. Hon märkte att någon hade stulit hennes bilder när hon fick ett meddelande från en kille.


Bildkälla: Facebook

– En kille hade haft kontakt med fejkkontot i tre månader. Han skickade ett mess till mig en lördagskväll och frågade om jag hette Ellie Reece, säger Vanessa till The Sun.

Hon började då kolla runt lite på internet och märkte att någon tagit alla hennes bilder från både Facebook och Instagram.

Männen som hade kommenterat "Ellie Reeces" bilder sökte Vanessa upp. Hon fick berättat för sig att personen bakom kontot hade inlett relationer med männen och även skickat nakenbilder. De hade även skickat bilder till "Ellie".


Bildkälla: Facebook

När Facebook blev kontaktade stängde de av Vanessas konto, men efter några dagar fixades det misstaget och Vansessa fick sina bilder och konto tillbaka.

– Många kanske tycker att det bara är bilder, men det är mitt liv och jag är livrädd för att andra kanske använder dem.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en vänförfrågan från en främling?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.