Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Acceptera aldrig en vänförfrågan från den här kvinnan

Vad du än gör, acceptera aldrig en vänförfrågan om den kommer från den här kvinnan.

Vad du än gör, acceptera aldrig en vänförfrågan om den kommer från den här kvinnan.

Personen på bilderna har fått sina bilder stulna och någon har nu skaffat ett fejkkonto.

Personen på bilderna är egentligen Vanessa från Irland.

Så acceptera aldrig en vänförfrågan från den kvinnan.

Ibland dyker det upp vänförfrågningar från personer du inte vet vilka det är, men innan du accepterar bör du nog tänka två gånger.

En vänförfrågan du aldrig ska acceptera är från den här kvinnan, som kallar sig för "Ellie Reece" på Facebook, rapporterar Ladbible.

På bilderna syns en kvinna, på en del bilder är hon tillsammans med några vänner. Hon har 1 200 vänner och har haft kontot ett tag.

Men bilderna på kvinnan är egentligen stulna från 28-åriga Vanessa från Irland. Någon använder nu hennes bilder för att "catfisha" killar. Hon märkte att någon hade stulit hennes bilder när hon fick ett meddelande från en kille.


Bildkälla: Facebook

– En kille hade haft kontakt med fejkkontot i tre månader. Han skickade ett mess till mig en lördagskväll och frågade om jag hette Ellie Reece, säger Vanessa till The Sun.

Hon började då kolla runt lite på internet och märkte att någon tagit alla hennes bilder från både Facebook och Instagram.

Männen som hade kommenterat "Ellie Reeces" bilder sökte Vanessa upp. Hon fick berättat för sig att personen bakom kontot hade inlett relationer med männen och även skickat nakenbilder. De hade även skickat bilder till "Ellie".


Bildkälla: Facebook

När Facebook blev kontaktade stängde de av Vanessas konto, men efter några dagar fixades det misstaget och Vansessa fick sina bilder och konto tillbaka.

– Många kanske tycker att det bara är bilder, men det är mitt liv och jag är livrädd för att andra kanske använder dem.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Har du fått en vänförfrågan från en främling?

Mer:

Swish och ICA Banken varnar för bedragare på Facebook