- Foto: Sanna Emanuelsson/TT/Pixabay

Moa, 14, grillade i vårsolen – då slog den lömska tjuven till

Den plötsliga värmen gav Sessan, 5 år, totalt kattfnatt. Det här är helt klart årets sötaste brottsling.


Den plötsliga sommarvärmen i helgen fick många i Sverige att plocka fram grillen och ta en premiärmiddag ute i det sköna solnedgången.

Men det är uppenbarligen inte bara människor som drabbas av grillsug. Köttet vid grillen får det även att vattnas i munnen på små tjuvaktiga katter.

Sessan, 5 år, från värmländska Deje tillhör just den kategorin.

Hennes människogrannar hade ställt ut fläskkarré på altanen som skulle tina till kvällen. Moa, 14, satt på familjens trapp och solade när den lömska fyrbenta tjuven slog till.

– Jag blev paff och tänkte "va? köttet var ju här nyss!". Sen hörde jag något prassla och upptäckte Sessan vid hörnet av huset, så då tog jag fram kameran och började filma, säger Moa till Nyheter24.

Brottslingen in action. Bildkälla: Privat

Till en början verkar köttjuven Sessan vara helt obrydd, stölden till trots. Men ögonblicket när hon blir påkommen med sin gärning är helt obetalbart.

– Hon brukar vara i närheten av huset och försöka komma in till oss ibland. Jag skulle gissa att det är just på grund av att hon vill sno mat, säger Moa med ett skratt.

Till slut släppte Sessan köttbiten så att den kunde återlämnas till sina rätta ägare och avnjutas under grillkvällen.

Men mästertjuven Sessan kunde inte låta bli att återvända till brottsplatsen, vilket NWT var först med att uppmärksamma. Grannarna hittade henne nämligen snart igen, trånande vid familjens stängda kattlucka.

Den unga brottslingen, återigen fångad på bild. Bildkälla: Sanna Emanuelsson

Moas storasyster Lina Hoge delade med sig av systerns underbara filmklipp på Facebook, där igenkänningen är stor och har bidragit till hundratals delningar och många skratt på kort tid.

Kattägare har länge haft det på känn, men nu är det bekräftat: katter är faktiskt smartare än de flesta människor – i alla fall katten Snow.

Missa inte heller det underbara skamfulla erkännandet från hunden Kokos, som har tagit människors hjärtan med storm.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hade du också grillpremiär i helgen?
Tack för din röst!