Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cloe, 21, hatade sina bikiniselfies – det räddade hennes liv

- 05/04/2017, 10:23
Cloe hatade sina bikiniseflies.
1 av 4

Cloe hatade sina bikiniseflies.

Instagram/Pixabay

Anledningen var ett stort födelsemärke som blivit större.
2 av 4

Anledningen var ett stort födelsemärke som blivit större.

Instagram

Då sökte hon vård.
3 av 4

Då sökte hon vård.

Instagram

Det visade sig vara malignt melanom. Ibland räddar selfies liv.
4 av 4

Det visade sig vara malignt melanom. Ibland räddar selfies liv.

Instagram

Cloe störde sig så enormt mycket på sitt födelsemärke att hon till slut förstod att något inte stämde.

Cloe Jordan, 21, kan tacka sina selfies för att hon lever idag. Det var nämligen en bikiniselfie som avslöjade att hennes födelsemärke, som vuxit sig större, var cancer. Det skriver Daily Mail.

21-åringen, från Wolverhampton i England, började funderar mycket på hennes födelsemärke som tog all uppmärksamhet i hennes selfies. Det var när hon scrollade igenom sitt eget flöde som hon insåg att det var dags att söka hjälp.

Bilden kan inte visas :(

Sagt och gjort. Cloe gick till läkaren och berättade att märket vuxit till sig. För tre månader sedan kom svaret – hon hade malignt melanom i värsta graden. Och läkarna hade tråkiga nyheter: det var högst troligt att det spridit sig vidare i kroppen eftersom det satt så djupt i huden.

– Jag kände mig helt matt och hade aldrig trott att jag som är så ung skulle drabbas av något så allvarligt. Jag är tacksam för att den förstörde mina bikiniselfies då det faktiskt räddade mitt liv, säger hon till Daily Mail.

Resultaten för Cloe har mot läkarnas dom faktiskt förbättras, även om hon inte är friskförklarad från metastaserna från cancern.

Instagram

Forskning visar att risken för malignt melanom kan öka om man exponeras av ultraviolett ljus från solen och solarium (som nu blir olagligt för unga i Sverige). I Cloes fall säger hon att hon bara solat när hon varit utomlands och att hon bara besökt solarium någon gång i sitt liv.

Hos Cancerfonden kan du läsa mer om malignt melanom.

Läs också om hur mycket solkräm du faktiskt måste använda för att det ska skydda.