Nathalie, 16, mobbades i nio år – nu har hon miljoner följare

- 13/05/2017, 19:02 -

Nathalie Danielsson är en av Sveriges största användare på Musical.ly.

Lägg namnet Nathalie Danielsson på minnet. På mindre än ett år har hon nämligen blivit en av Sveriges största användare på appen Musical.ly.

Musical.ly är en av de hetaste nya apparna för tonåringar, och har 40 miljoner användare varje månad. Dagligen laddas 12 miljoner 15 sekunder långa klipp på dansande och mimande tonåringar upp.

Företaget tecknade nyligen ett avtal med Apple Music så i princip all popmusik finns direkt i appen, enligt Breakit.

På mindre än ett år är det alltså denna plattform som har gjort 16-åriga Nathalie från Trelleborg så känd att hon sällan lämnas riktigt i fred.

– Här i Trelleborg kan jag inte åka till stan själv för då vill folk göra mig illa. Men när jag är i Malmö och går på Emporia kommer folk fram och frågar om de får ta bilder med mig, vilket är jätteroligt, berättar Nathalie för Nyheter24.

Över en miljon följare

Nathalie testade Musical.ly första gången i somras med en kompis.

– Först tyckte jag det var jättelöjligt alltihop. Att mima till låtar, det finns ju liksom ingen mening med det. Sen gjorde vi om det flera gånger och det blev roligare och roligare för varje gång.

Det dröjde inte länge innan Nathalie fick följare, och i höstas hade hon över 300 000 följare. Idag närmar hon sig 1,2 miljoner. På mindre än ett år har även hennes Instagram gått från 1 000 följare till 162 000.

Nu lägger hon en till två timmar varje dag för att göra sina videos. De ska vara perfekta innan de släpps ut. När hon sänder live kan hon dessutom tjäna pengar – men hur mycket beror på vad tittarna vill ge bort i gåvor.

Mobbades i nio år

Men det är inte nödvändigtvis själva videorna som är nyckeln till framgången.

– Jag pratar om mitt liv på internet. Jag skriver väldigt fina texter på musical.ly som "idag ska vi kämpa tillsammans mot allt som är jobbigt" och på Instagram skriver jag långa texter om mitt liv och vad jag har gått igenom, berättar hon.

Nästan hela sin skolgång har Nathalie blivit mobbad i varit och utanför skolan. I nio år ha hon retats för att hon är smal och liten.

– Jag har alltid varit smal och liten och då trodde folk att de får behandla mig hur de ville, förklarar hon.

Internet har inte varit ett undantag för mobbningen, där många fortfarande påpekar hur smal hon är och frågar om hon har anorexi.

Hjälper andra

Många hör av sig till Nathalie genom sociala medier och brev, med sina egna berättelser.

– Jag får meddelanden varje dag i stil med "Nathalie, det var du som gjorde att jag inte tog livet av mig". Det gör mig glad att jag kan hjälpa andra.

Hur känns det när du läser det?

– Det är helt overkligt för för mig. Jag skriver det, men jag tror ju inte att det hjälper någon. Det är så overkligt.

Möts av både hat och kärlek

Fastän mobbningen i skolan har upphört näsan helt är det svårt för Nathalie att röra sig runt i hemstaden Trelleborg. Hon går inte på stan ensam, eftersom det finns folk som vill göra henne illa.

– De är ju väldigt avundsjuka. Jag kan inte gå till stan själv för då säger dem "där är hon fulingen" och "fyfan vad smal hon är" så jag kan ju inte gå där, säger hon.

Även familjens brevlåda har en gång sprängts med hjälp av raketer, och varje helg kastar någon eller några ägg på deras fönster. Familjen har anmält till polisen, men ännu har det inte hänt något.

Som tur är, är det mesta Nathalie möts av ren kärlek. Och ibland dras hennes fans till hennes hus för att de bara vill få en blick.

– Vissa kommer hit och är på en lekplats, kollar in och vinkar och så är det inte mycket mer med det.

Ditt liv måste ha förändrats väldigt mycket under det här året?

– Den största skillnaden är att folk tycker om mig, för det var inte så många som tyckte om mig innan. Att få så mycket kärlek har jag aldrig fått innan, säger Nathalie till Nyheter24.

När Justin Bieber var med i Carpool Karaoke erkände han vilken låt som alltid får honom att gråta.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kände du till Musical.ly?