1 av 2
- Foto: Caters TV/Youtube
2 av 2
- Foto: Caters TV/Youtube

Minns du "Charlie bit my finger"? Så ser bröderna ut idag

En del av er som läser det här är kanske för unga för att minnas det massiva internetfenomenet "Charlie bit my finger – again".


Men för ganska exakt tio år sedan var "Charlie bit my finger" faktiskt en video som var med och formade sin samtid. Den laddades upp på internet i Youtubes barndom (sajten hade bara funnits i drygt två år) och blev snabbt en av dem med flest views någonsin. Just nu har den setts nästan 850 000 000 (!!!) gånger (det är dock inte i närheten av tio-i-topp-listan).

Varför den blev så populär är ett av världens fortfarande olösta mysterier. Kika här om du behöver fräscha upp minnet en smula.

Hur som helst. De små brittiska bröderna har vuxit en smula – hur är deras liv egentligen idag?

Till att börja med så ser de inte ut så här längre – klicka på bilden för att se ~*förvandligen*~.

Klicka för att visa

Harry och Charlie, som pojkarna heter, är numera 13 och 11 år gamla.

De bor fortfarande i Buckinghamshire och har sedan videon spelades in fått två syskon till.

Deras pappa Howard avslöjar att det faktiskt inte alls var meningen att den legendariska videon skulle ses av allmänheten.

Egentligen var den bara till för släkt och vänner – men dåtidens (vi snackar alltså år 2007) stenåldersteknik gjorde att klippet var för stort för att skicka på mejl.

– Efter att folk hade sett det såg jag ingen poäng med att ha kvar det, berättar Howard och fortsätter:

– Men när jag skulle ta bort det, det var då jag insåg att videon hade många visningar – det nästa fördubblades varje dag, så vi bestämde oss för att omfamna det.

Och visningarna fortsatte att öka. År 2009 var pojkarnas klipp faktiskt det mest tittade på någonsin på Youtube. I alla fall i 171 dagar, innan en Lady Gaga-video tog över. Idag ligger “Charlie bit my finger – again” på plats 90.

Så, till det viktiga – hur mycket pengar har de tjänat?

Faktiskt en hel del. Runt en miljon pund, alltså strax över 10 miljoner kronor, har familjen dragit in genom sitt Youtube-kändisskap. Men större delen av pengarna har faktiskt gått till privatskola för de fyra barnen, berättar föräldrarna.

De bor som sagt fortfarande kvar i samma hus – och har till och med kvar samma soffa som för tio år sedan, skriver brittiska Metro.

Se mer ur pojkarnas liv här:

Minns du "Little Hercules"? Idag är han vuxen, och lever så här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du ihåg
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.