Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donken-personal: Det här är det värsta som hänt på jobbet

- 12/07/2017, 13:39 -

Folk som jobbar på Donken har helt klart varit med om en del riktigt sjuka saker.

Att vara anställd på Donken är något som många ser ner på, helt utan anledning. Det är i själva verket ett väldigt stressigt och kämpigt jobb där man måste handskas med en massa olika människor. Dessa kan dessutom vara både stressiga, fulla och otrevliga. 

Men ändå står personalen där bakom disken, ler och försöker ge kunderna så bra service de kan, men de råkar ändå ut för en hel del störda saker. 

Nyheter24 bestämde sig för att höra med några som jobbat på Donken vad det värsta de varit med om på jobbet varit – och som vi trodde har de både gjort, sett och hört en hel del sjukt. 

1. Sköna killar…

"Jobbade på Gotland, och ett år på Stockholmsveckan kom det in tre grabbar och beställde 300 cheese. Det tog ett tag men till sist var vi klara med alla. De tar burgarna, går ut och börjar kasta dem på våra fönster."

2. Oväntat fynd

"En kvinna kom fram till kassan och sa att någon hade glömt en påse, i påsen låg det en liten fågel i en bur. Någon hade alltså lämnat en liten fågel på McDonald's."

3. USCH!

"En kille kollade på porrfilm och runkade för fullt i bilen när jag kom ut med maten han beställt i driven."

4. Spottad på

"Jag jobbade på Donken på Kungsgatan. Blev spottad i ansiktet och kallad för rasist av en kund, eftersom jag bad honom vänta på sin tur när jag höll på med en annan kunds beställning. Han hade bråttom var hans ursäkt."

5. Fräsch betalning

"När jag jobbade kväll kom två turister in (killar i 25 års åldern) och beställde två menyer. Jag säger summan och ska ta betalt. Då tar den ena ut en slemmig 500-lapp ur käften och sträcker fram. Jag stirrar paralyserad av avsmak varpå hans kompis bestämde sig för att betala istället."

Giphy

6. Kissa i blomkruka

"Vi hade gratis toaletter för gästerna, så klart, men mitt i en beställning blev en kvinnas son så kissnödig att de sprang ut och kissade i vår blomkruka vid entrén!?"

7. Ta aldrig mer ketchup!

"Såg en full kille stå och slicka på den där grejen som ketchupen kommer ur"

8. Cyklar på taket

"En lördagsmorgon för ett par år sedan. Alltid kul att börja sin öppning med att plocka ner cyklar från taket
Kan tilläggas att personerna som gjorde detta måste ha haft med sig en egen stege – eller kastat sjukt bra."

9. Kunder svimmar och anlagda bränder

"Jag har jobbat på McDonald's. Har fått hamburgare kastade på mig, en kund som svimmade ute i matsalen så jag fick placera henne i framstupa sidoläge tills ambulansen kom. En blodig man som ville springa in i köket och slå en person där. Kunder som bränt upp gräsmattan framför restaurangen medan de hade en stor bensindunk bredvid. Ungdomar som smällde fyrverkerier rakt mot restaurangen."

10. Sjukaste beställningen någonsin

"En dag kom det in en kille, redigt berusad, och lyckas sluddra fram 'en av varje'. Han skulle alltså ha en liten Cola, mellan Cola och stor Cola. Liten Fanta, mellan Fanta, stor Fanta osv med alla drickor. En av varje milkshake i alla storlekar. Glass. En av varje hamburgare, kyckling, fisk, pommes, doughnut. Alltså verkligen ALLT. Och så skulle han ta med det. Det blev en bra bit över tusingen. Vill inte veta hur hans hem såg ut eller vad han tänkte dagen efter. Men vet att vi skrev ut en kopia på kvittot och sparade i personalrummet för det var den sjukaste beställningen någonsin."

11. Bajsvarning!

"Alla underbara stängningar. Ska kolla toaletterna på kvällen och möts av detta:"

12. Hämnden är ljuv (bajsvarning 2):

"Fem killar i 12-13-årsåldern satt vid ett bord inne på Donken. De var dryga och sexistiska och jag kokade inombords, men sa inget. Sedan gick de tillsammans på toaletten. När de kom ut sade en av killarna: 'hurru, du kan gå in och städa toan nu'. Jag gick in på toa och hittar en hög med bajs ovanpå toalettlocket. Över bajset har de pressat en bricka. De hade turats om att bajsa i en hög, på varandras bajs. Jag höll på att börja gråta.

Dagen efter jobbar jag i driven. Då kommer EN AV KILLARNA med sin PAPPA! Plötsligt inte lika kaxig. Jag sträcker ut huvudet och säger 'amen tja tuffing! Har du berättat för pappsen vad du gjorde igår, eller ska jag göra det?'. Jag berättade för pappan vad sonen hade gjort, hur han tilltalat mig och mina kollegor och hur jag kände mig illa tillmods när jag fick städa efter dem. Den stackars pappan började nästan gråta. Jag tänker att pojkhelvetet lärde sig en läxa."

13. Rasism

"En 50-årig man stod och SKREK 'inga N-JÄVLAR ska göra min mat'. I köket stod min UNDERBARA personal – alla med utländsk härkomst. Kan säga att den mannen fick be om ursäkt och gå därifrån utan mat."

Så här kan det också se ut på Donken, här blir en ur personalen oprovocerat spottad i ansiktet. Se mer i videon under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du jobbat på Donken?