Speciellt inte när kunderna kan hitta på både det ena och det andra.
1 av 2
Speciellt inte när kunderna kan hitta på både det ena och det andra. - Foto: TT
Och vara i alla möjliga olika tillstånd.
2 av 2
Och vara i alla möjliga olika tillstånd. - Foto: TT

Donken-personal: Det här är det sjukaste vi varit med om

Att jobba på Donken är inte bara stressigt, det kan även vara otacksamt. Här berättar några anställda om det sjukaste de varit med om.


Att vara anställd på Donken är något som många ser ner på, helt utan anledning. Det är i själva verket ett väldigt stressigt och kämpigt jobb där man måste handskas med en massa olika människor. Dessa kan dessutom vara både stressiga, fulla och otrevliga. 

Men ändå står personalen där bakom disken, ler och försöker ge kunderna så bra service de kan, men de råkar ändå ut för en hel del störda saker. 

Nyheter24 bestämde sig för att höra med några som jobbat på Donken vad det värsta de varit med om på jobbet varit – och som vi trodde har de både gjort, sett och hört en hel del sjukt. 

1. Skakad mjölk

"En gång kom en kille och säger lite käckt att han vill ha en 'skakad mjölk'. Så jag skulle vara lite käck tillbaka – tog fram mjölken, skakade den lite och ställde den på brickan. Då säger han: 'skojar du?'. Jag svarar 'Vadå? Du ville ju ha en skakad mjölk'. Han säger då 'MILKSHAKE'. Jag insåg hur korkad jag måste framstått, skämdes och frågade vilken smak han ville ha."

2. Stekt plånbok

"En irländsk dude slängde plånboken in i köket och ville ha den som burgare."

3. Blött bröd

"En kund klagade på att hamburgerbrödet var 'blött' varpå jag förklarade att det är olja och fett från köttet och osten. Han öppnade hamburgaren, la båda bröden nedåt och smetade ut dem över hela kassadisken."

4. Den döda grävlingen

"Det kom in en aspackad man, slängde upp en död grävling på disken och frågade 'vad får jag för den här?'. Efter han blivit utkastad av arbetsledaren gick han vidare till driven och slängde upp den på ett biltak."

Bildkälla: Pixabay

5. Kaskadspya

"En dyngrak kille skulle beställa, bara det att mitt i beställningen kräks han över disken samt på mig. Ville nästa själv spy för att det va så äckligt."

6. Bajsmannnen

"En gäst skulle gå på toa men den som gått före hade kletat bajs över hela väggarna. Det var fruktansvärt! Restaurangchefen stod med högtryckstvätt för att få bort allt. Men vi hade på känn att 'bajsmannen' skulle komma tillbaka. När det hände igen såg restaurangchefen vem den skyldige var och jagade honom med bil. Polisen tog fast mannen och han fick städa efter sig. Minst sagt pinsamt."

7. Använda kondomer och plocka sin egen mat

"Fått milkshake och dryck kastad rätt på mig, använda kondomer med sperma på toaletterna, en kund som skulle in och plocka sin egna mat bakom kassalinjen 'för kön va lång'."

8. Sugar daddyn

"En äldre man frågade om jag ville ha medborgarskap. Pga min etnicitet trodde han att jag inte var svensk och frågade om jag behövde en 'sugar daddy'. Han ville alltså försörja mig och ge mig uppehållstillstånd i Sverige – i utbyte mot hans njutning."

9. Pinsam tystnad

"En kvinnan gillade att komma in och skrika: 'iIngen bryr sig om mig!' och 'ingen lyssnar på mig!', vilket helt sonika ledde till en pinsam tystnad varje gång. Good times!"

Giphy

10. Kissa i soptunnan

"Jag jobbar mycket nätter och precis nyss (är på rast) kom det en döfull kille i 17-års åldern och försökte kissa där man slänger maten. Fräscht! Inte var han blyg heller, så man såg både det ena och det andra."

11. Ger man sig in i leken…

"En man kastade en hamburgare på mig när jag försöka lugna honom när hans mat var sen. Han fortsatte skrika och kom tillbaka och hällde en läsk på mig. Jag höll då i en milkshake som jag kastade på hans skjorta och sa att han skulle lämna annars skulle jag ringa jag polisen. Han insåg nog att det inte var helt 100 och lämnade."

12. Blottare

"Jobbade i kassan en natt då en kund tog fram snoppen och frågade om jag ville smaka."

13. Bajs på taket

"Gästen var arg för att vi tar 5 kronor för toa och lyckades bajsa på taket. Det vi i personalen lyckades gissa var att han först bajsat i en påse, sen kastat den på taket.

Giphy

14. En helt vanlig morgon

"Minns en morgon då en herre kom in i restaurangen, beställde sin frukost, drack sin kaffe och läste en tidning. För att sedan gå ut, ta fram en motorsåg ur bakluckan och såga ner ett av våra träd."

15. Annorlunda drive through

"Grannrestaurangen har haft helikoptrar i driven."

16. Folk verkar kunna göra vad som helst

"Folk har klippt sönder sugrör och tagit kokain på borden, "svimmat" och svimmat på riktigt för att få mat och läsk gratis. En man ville ha kaffe och hoppade in genom luckan där man får maten och gjorde kaffe själv, sen hoppade han ut, not even mad! 

Har fått en spark i pannan när jag stod upp och tog beställningar. Hittat knark på väldigt kreativa ställen på toaletterna. Britter som åker i driven i morgonrock är vanligare än människor tror. Blivit raggad på för att i nästa sekund bli dödshotad för att man inte ger gratis mat. 

En man blockerade driven i 30 minuter för att vi hade slut på apelsinjuice, vi fick ringa polisen och ta alla beställningar manuellt. Folk har snott väldigt VÄLDIGT konstiga saker: toasitsar, nerskitna flaggor och själva plattan som kortterminalen står på. En naken man kom in och köpte jordgubbsmilkshake. Jag skulle kunna skriva en bibel…"

Så här kan det också se ut på Donken. Här bryter ett matkrig ut bara för att gästerna anser att de fått dålig service. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du jobbat på Donken?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.