Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 tecken på att din Facebook hindrar dig från att få jobb

Att visa hur ens vardag ser ut och vem man är på sociala medier är inte ovanligt.
1 av 2

Att visa hur ens vardag ser ut och vem man är på sociala medier är inte ovanligt.

Pixabay/TT

Men det finns ett par saker du borde tänka på.
2 av 2

Men det finns ett par saker du borde tänka på.

TT

Nyheter | 16/09/2017 18:35

Att visa hur ens vardag ser ut och vem man är på sociala medier är inte ovanligt. Men det finns ett par saker du borde tänka på.

Att visa hur man tillbringade sin helg, vardag eller semester på sociala medier är ganska vanligt. Men du borde tänka på att det du gör på sociala medier visar lite vilken typ av person du är, något som arbetsgivare eller framtida arbetsgivare kan kolla på. 

Så det finns ett par saker du borde tänka på när du uppdaterar profilen på Facebook, Instagram, Twitter, och Snapchat.

HuffingtonPost har skrivit om hur saker du gör på sociala medier kan hindra dig från att faktiskt få det där jobbet du sökte och verkligen ville ha. 

1. Skitsnack om din arbetsgivare 

Du kanske inte håller med din chef alla gånger och ibland händer det faktiskt att du blir riktigt arg på hen. Men, det är aldrig en bra idé att skriva av sig på sociala medier. 

För en framtida arbetsgivare kanske ser att du skriver saker om din tidigare arbetsgivare och tänker att det mönstret kan upprepa sig.

2. Nedvärderande kommentarer 

När du jobbar på ett företag så representerar du företaget. Förhoppningsvis så skriver du inte eleka och nedvärderande saker, men tänk alltid på hur du får sig själv att framstå på sociala medier. Inget företag vill ha en anställd som skriver elaka och opassande saker. 

3. Olämpliga bilder

Visst, vissa bilder är fett roliga minnen. Men just de bilderna kanske inte är så bra att ha på sociala medier. Så den där bilden från halv fyra en morgon när du precis kommit hem från klubben kanske inte är så smart?

Välj att ha bilder som representerar en sund och ansvarsfull balans mellan ditt jobb och ditt privatliv.

TV: Så får du reda på om någon har stalkat dig på Facebook


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Söker du jobb?