Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pulled bananskal ? Nya galna veganreceptet splittrar nätet

- 04/04/2019, 11:36 -

Försöker du dra ner på kött men älskar pulled pork? Ingen fara! Matsajten The Stingy Vegan har publicerat ett veganskt recept på den traditionella kötträtten - med en oväntad huvudingrediens.

Även om du kan hitta på massa kul med tofu och soja skadar det aldrig att prova på ett nytt köttsubstitutet. 

Kanske är det därför reaktionerna på sociala medier blev så starka när Melissa Copeland, ägare av matsajten The Stingy Vegan, publicerade ett veganskt recept på pulled pork, med en överraskande huvudingrediens.

Vegan pulled pork
Receptet skapade reaktioner på sociala medier. Bildkälla: Instagram/cilantro_and_citronella

Människor på sociala medier var inte sena med att reagera med kommentarer som "OMG kan någon prova det här och höra av sig??" och "Är det här ett aprilskämt?!".

Men det var inget skämt, flera som hade provat receptet kunde bekräfta - det funkar! 

Vegan pulled pork
Flera var nöjda med resultatet. Bildkälla: Instagram/skinchanbay

För att skapa den spännande vegan-rätten behöver du bara skala en banan, skrapa bort det vita lagret på insidan med en sked och strimla skalet med en gaffel. 

Sen är det bara två steg kvar - blanda det strimlade skalet med olivolja och kryddor, och steka röran med BBQ-sås och vatten. Alltså, en vegansk, billig och lättlagad pulled pork!

Bananer
Bananskalet är ätbart och kan fungera som ett billigt köttsubstitutet. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT

Bananskal är dock inte ett helt nytt matlagningsfenomen, en snabb google-sökning avslöjar en rad olika - men likvärdigt tokiga - recept!

Sugen på andra veganska rätter? Läs vårt recept på vegansk halloumistroganoff!Kommer du prova bananskal pulled pork?