"Internets mest hatade man"
1 av 3
"Internets mest hatade man" - Foto: Gustav Holmström / Faksimil
I veckan besökte Noel Biderman.
2 av 3
I veckan besökte Noel Biderman. - Foto: Gustav Holmström
Viktigt att hålla det hemligt.
3 av 3
Viktigt att hålla det hemligt. - Foto: Gustav Holmström

Kungen av otrohet: "Jag räddar familjer"

Nyheter24:s Gustav Holmström träffar "kungen av otrohet" Noel Biderman för att prata om otrohet, hat och om hur det egentligen går till när han räddar familjer.


Kungareklamen

Företaget valde att använda sig av kungens påstådda otrohet för att slå sig in på den svenska marknaden.

– Om det är bra för kungen, varför är det inte bra för alla andra, säger Biderman till Nyheter24.

STOCKHOLM. Han har kallats för "kungen av otrohet" och "internets mest hatade man". Mestadels av sig själv, och tack vare en oerhört effektiv pr-maskin, men ändå. Grundaren av otrohetssajten AshleyMadison, den 43-årige kanadensaren Noel Biderman, väcker uppmärksamhet vad han än gör.

Sidan hann knappt lanseras i Sverige innan debatten var igång efter att man hade använt sig av den svenska kungens påstådda otrohet i sin marknadsföring. Märkligt nog exakt samtidigt som konkurrenterna från Victoria Milan tog till samma knep.

Men varför är det då så himla viktigt att vara otrogen, egentligen?

– Jag blir ofta anklagad för attuppmuntra folk att ha affärer. Men vad jag försöker förklara äratt de inte behöver någon uppmuntran. De gör det av sin egna friavilja. Vad jag däremot uppmanar folk är att inte ha en affär påFacebook, det är en riktigt dålig idé, säger Biderman till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag uppmanar folk att inte ha en affärpå sin arbetsplats. Då håller man det inte hemligt, ingen är sådum. Jag är säker på att det finns orättvisa befodringar ochannat som beror på att folk har affärer. Vilket betyder att andrablandas in i affären, utan att ha bett om det. Så i slutändan ärmitt jobb att försöka se till att alla som kommer att vara otrognai Sverige är det via min plattform.

Två saker att tänka på

Själv är han dock lyckligt gift och har aldrig haft en affär, säger han. Men han kan trots allt oroväckande mycket om ämnet.

Men finns det inte en risk att man råkar träffa sin egen fru om båda har en affär?

– Allt jag kan säga är att det underelva år aldrig har hänt, så vitt jag vet. Det är antagligen föratt all kommunikation är mellan två personer så oddsen är oerhört”bra” på att du inte ska träffa på din partner. Om man gördet så är det antagligen ödet, säger han och säkrar med:

– Men allt kan hända. Jag vet att folk har träffats, blivit kära, lämnat sina partners och startat en ny familj. När man har 22 miljoner medlemmar så kan verkligen allt hända.

  Det är lite konstigt dock.

– Konstigt eller inte så är det så det är, det mänskliga psyket. Vi är inte skapade för att vara monogama så kärlek och lust uppstår hela tiden. Det är för att vi är människor.

Människor är konstiga.

– Människor är konstiga. Men man måste också komma ihåg att under mänsklighetens långa historia är att det är bara en väldigt kort tid som människor faktiskt gift sig på grund av kärlek. För inte speciellt länge sen så arrangerades bröllopen, föräldrarna valde vem du skulle gifta dig med. Det var därför som sex innan äktenskapet var så provcerande. Det är bara de sista en-två generationerna som vi faktiskt börjat gifta oss på grund av kärlek. Och nu visar det sig att bröllop på grund av kärlek får en massa konsekvenser. Dels så skiljer vi oss i stor skala. Kärlek är helt enkelt inte hållbart, inte på det sätt som folk tror i alla fall. Och dels så är vi otrogna i stor skala. Om man ser på den del som inte är otrogna eller skiljer sig under ett livslångt äktenskap så är det en väldigt liten del som klarar det. Så att kalla det för konstigt eller osofistikerat är antagligen rätt.

Hjälper familjer att hålla ihop

Samtidigt som Biderman är oerhört säker på att monogama förhållanden inte funkar (förutom för honom själv då) så tror han väldigt mycket på kärnfamiljen. Enligt Biderman så är det dock så att otrohet de facto är bra för familjen i stort, och kanske allra mest för barnen.

– När barn växer upp i med två föräldrar så hamnar de i mindre problem, har större möjlighet att skaffa sig en bra utbildning. Det är helt enkelt en bra sak om barn kan växa upp med två föräldrar. Samtidigt så bygger vi ett system där fler och fler skiljer sig. Hur är det bra? Det är inte bra för barnen. Jag utmålas ofta som en person som splittrar familjer men jag skulle säga att det är precis tvärtom. Jag hjälper folk att förbli gifta. Med hjälp av vår service så ligger de med andra, ja, men de förblir gifta. Hade de velat skilja sig så hade de gjort det, men vad de egentligen vill är att både äta kakan och ha kvar den. Jag hjälper dem med det.

"Varför bry sig om vad andra väljer att göra?"

En inte helt okontroversiell ståndpunkt. Vilket enligt Biderman själv lett till hel del hot och förtal runt om i världen. Företaget är helt nytt på den svenskspråkiga marknaden men han utgår trots allt från att det i längden kommer att vara samma sak här. Mest för att folk i största allmänhet lägger fokus på fel saker här i livet säger han.

– Om något inte påverkar dig, varförbryr du dig så mycket? Det är samma sak med folk som är arga påhomosexuella. Varför bry sig om vad andra väljer att göra med sittprivatliv? Folks liv är antagligen komplicerade nog ändå, jagförstår inte varför man ska oroa sig för vad ens grannar gör isängen? Jag antar att det är min grundsyn, jag är libertarian.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.