Måndag 6 Dec
Stockholm

"Facebook - dit roliga saker kommer för att dö"

Viktor Adolfsson.
Viktor Adolfsson. Foto:

Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson om en trend som gått över styr.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado.

Ni kanske sett någon av bilderna fladdra förbi. "Pappa säger att vi får en hundvalp om vi får en miljon likes". "Cathrine säger att hon ska ligga med mig om vi får en miljon likes".

Det går aldrig så snabbt för en trend att dö ut som på Facebook. Någon är först, blir uppmärksammad och sedan ska varenda en göra exakt samma sak. Det är ju det där nya, roliga.

Därför spelar det ingen roll att det sedan länge funnits roliga grupper på temat "en miljoner likes och jag gör konstiga saker". Sedan tidigare fanns seriösa grupper där föräldrar lovar att döpa sitt kommande barn till MegatronPikachu och Voldemort.

Det ledde fram till på riktigt underhållande parodier som "1 million Megatrons and my wife has agreed to call our baby Likes" och "1 million likes and my wife will give birth to a goat". Nu spelar ingen av det där någon roll längre. Precis som arga inlägg till företag kom, sågs, gillades och sedan försvann spårlöst börjar det bli dags att säga adjö till det här fenomenet.

Norske Petter fick inte ligga förresten. Det blev snarare så som den här gruppen förutspår. Frågan är hur många som bryr sig, det var ju Facebooklikes som var det viktiga.

Häromdagen såg jag en kille som också vädjade om likes. På hans skylt stod det att han skulle få "drop it in the ass" (ordagrant citerat) på flickvännen om en miljon gillade fotot.

Det är med andra ord hög tid att dödförklara den här trenden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela