Söndag 23 Jan
Stockholm

"Börjar kineserna att snusa är det kört"

Gustav Holmström.
1 av 4
Gustav Holmström. Foto: Emma Malmlöf
Snart slut?
2 av 4
Snart slut?. Foto: SCANPIX SWEDEN
Vinet är redan i farozonen.
3 av 4
Vinet är redan i farozonen. Foto: TT BILD
Liksom chokladen.
4 av 4
Liksom chokladen. Foto: Scanpix

Nyheter24:s Gustav Holmström om en eventuell samhällsutveckling som oroar honom.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gustav Holmström

Gustav Holmström är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Först kom rapporterna om att chokladen var på väg att ta slut. Kanske redan om sju år. Det tycks bero, åtminstone delvis, på att Kinas bilindustri breder ut sig. Men det oroade mig inte överdrivet, jag äter inte choklad. 

Sen kom rapporterna om att vinet börjar ta slut. Det oroar mig mer. Jag gillar nämligen vin. Även här kan man skylla på Kina eftersom att kineserna i allt större uträckning fått smak för vin. Vilket de förvisso förtjänar, alla förtjänar ett glas gott vin ibland.

Men det här ger ju utrymme för fler tankar. Tänk om de får smak för snus? Då är vi fucked på riktigt. Det finns ju inte så mycket snus i världen. Däremot finns det många kineser.

Det är inte det att jag missunnar kineserna snus, inte det minsta. Det är i och för sig antagligen rätt farligt, men det är fortfarande bättre än cigaretterna. Vilket de redan har smak för. Så egentligen vore det väl bra för alla, inte minst kineserna själva, om de började spotta brunt.

Men jag skulle föredra om de fick smak för typ nikotinplåster. Det har jag nämligen inget intresse i.

Jag kan i och för sig ha snott hela den här tankegången från en gammal Rocky-stripp. Faktum är att jag är rätt säker på det. Men jag är fortfarande orolig.

Jag tror nämligen inte att vi i Sverige har resurserna för ett snuskrig mot Kina. Eller någon form av krig för den delen. Dessutom gillar jag inte krig. Det är fel, det fick man lära sig redan i lågstadiet.

Men det är något som vi kanske borde tänka på. Vi behöver uppenbarligen inte oroa oss så mycket över EU.

Nu kan vi oroa oss över om kineserna börjar snusa i stället.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela