Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tusentals svenskar behöver assimileras

Caroline Hotti

Krönika. Totte Löfström | 13/08/2015 14:14

"Det är osvenskt att hata. Det är osvenskt att vara rasistisk. Det är osvenskt att vara sverigedemokrat"

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

De senaste veckornas stora händelser visar tydligt att vi har seriösa problem i Sverige. Mordet på Lisa Holm, Avpixlats så kallade Pridetåg i Järva, Sverigedemokraternas osmakliga reklamkampanj och nu senast dubbelmordet på Ikea i Västerås.

Alla fyra tycks de ha lockat fram det absolut sämsta i många människor.

Ledarskribenter har deklarerat att media borde rapportera mer om misstänktas etnicitet, romer har utsatts för överfall och attacker på flera ställen i Sverige, och Sverigedemokraterna tycks ha dragit igång någon form av test av hur grovt de kan sparka mot svaga, men ändå fortsätta växa.

Hatsajterna delas som aldrig förr. De som tidigare gömde sig bakom anonyma konton sprider nu sin skit helt öppet.

Det är lätt att få känslan av att Sverige har blivit ett land fyllt av hat. Debatten har polariserats, och Sverigedemokraternas hjärtefrågor får oproportionerligt mycket utrymme.

Men det är inte sant. Även om Sverigedemokraterna växer snabbt är det fortfarande bara en liten del av svenskarna som som bär på sådana åsikter. Vi får inte låta extrema ytterligheter definiera vår självbild.

En övervägande majoritet av svenskarna tror inte på Sverigedemokraternas problemformuleringar eller lösningar. De allra, allra flesta tror fortfarande på öppenhet och vänlighet. De allra, allra flesta av oss tycker fortfarande att det är rätt att hjälpa de som behöver hjälp.

Jag tycker att det är bevis nog för att de enda som behöver assimileras och integreras är de som går emot allt det vi andra tycker att Sverige är och ska fortsätta vara.

Det är osvenskt att hata. Det är osvenskt att vara rasistisk. Det är osvenskt att hoppas att kvinnor ska våldtas. Det är osvenskt att tro att människors ursprung har någon som helst betydelse. Det är osvenskt att vara sverigedemokrat.

Det är dags att vi tar tillbaka vårt land.

Håller du med?