- Foto: Caoline Hotti

Varför höjer inte Säpo hotnivån när asylboenden bränns?

"Asylboenden inte blir punktbevakade för att skyddas. Polisen beordrar inte övertid för att kunna stoppa bränderna. I Sverige blir vi bara rädda om terroristen har rötter i Mellanöstern".


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef hos Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @tottelofstrom

Alla är rädda nu. Polisen, Säpo, Must, regeringen och alla vanliga människor. En man med rötter i Mellanöstern har kommit tillbaka till Sverige efter att ha krigat för IS i Irak.

Vi vet inte så mycket om honom än, men Säpo agerade snabbt och starkt för att förhindra en katastrof.

Höjda hotnivåer, beordrad övertid för polisen, anhållande i sin frånvaro av mannen som pekas ut. Säpo kartlägger vilka stora evenemang som äger rum i Sverige närmaste dagarna, polisen punktbevakar viktiga byggnader, och alla har känslan av att det kan smälla var som helst, när som helst.

Men svensk terrorism smäller sällan. Den har snarare ett sprakande ljud av eld som långsamt äter upp asylboenden.

Sedan i mars i år har minst 23 aktiva eller blivande asylboenden bränts ner. Det mesta tyder på att majoriteten av dem är anlagda bränder. Bränder som i så fall är anlagda av terrorister.

Av terrorister som likt den man som nu jagas av hela Sveriges poliskår, inte drar sig för att ta liv och förstöra egendom för att få sin politiska vilja igenom.

Det enda som skiljer terrorn är hur vi hanterar den.

Att Säpo inte höjer några hotnivåer när asylboenden bränns. Att asylboenden inte blir punktbevakade för att skyddas. Att polisen inte beordrar övertid för att kunna stoppa bränderna.

Och att etniska svenskar inte känner att bränderna är ett hot mot deras säkerhet. Den terrorismen drabbar ju bara asylsökande och invandrare.

I Sverige blir vi bara rädda om terroristerna har rötter i Mellanöstern, har mörkt hår och skriker saker på arabiska när de attackerar vår demokrati.

/
/
/
/
/
/
Borde Säpo och Polisen ta bränderna på större allvar?
Tack för din röst!