Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tack Hillary, för att du aldrig har slutat misslyckas

- 09/11/2016, 19:19 -
Emma Lindström skriver om Hillary Clintons misslyckanden.
1 av 3

Emma Lindström skriver om Hillary Clintons misslyckanden.

Nyheter24 Tom Jerry Boman / TT Bild

Hillary Clinton kandiderade till presidentposten i USA.
2 av 3

Hillary Clinton kandiderade till presidentposten i USA.

TT Bild

Hon förlorade mot Donald Trump.
3 av 3

Hon förlorade mot Donald Trump.

TT Bild

Du var välförberedd, kunnig och med en längtan efter att visa att USA kan välja en kvinna som president. Jag beklagar Hillary, din vana trogen misslyckades du.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kära Hillary,

jag beklagar att du förlorade kampen om att bli USA:s första kvinnliga president. Många gånger under din karriär har du misslyckats och nu vill jag tacka dig för det.

Redan när du 32 år gammal flyttat till Arkansas för att stötta din make Bill Clinton som guvernör gjorde du bort dig. Du ville vara dig själv, behålla ditt efternamn Rodham och vara självständig. När du inte anpassade dig till bilden av hur en guvernörsfru ska vara förlorade din make omvalet. Jag vill ändå tacka dig för att du försökte.

När du två år senare förändrande dig, bytte till hans namn och blev den väna kvinna arkansasborna ville se bredvid en guvernör vann ni.

Till slut blev du USA:s första dam, men du lyckades inte vara först ens för din man. Du blev bedragen, ett smärtsamt nederlag för en fru.

Trots det fortsatte du vara offentlig. Efter flera år i senaten skulle 2008 bli året du valdes till president, men du misslyckades. Från ingenstans kom Barack Obama, ung, oerfaren och man. Han tog din plats som demokraternas presidentkandidat.

Du bidade din tid. Efter åtta år med Obama var kanske tiden äntligen mogen för att låta en kvinna bli världens mäktigaste man. Du var väl förberedd, kunnig och med en längtan efter att visa att USA kan välja en kvinna som president.

Jag beklagar Hillary, din vana trogen misslyckades du.

Glastaket var så nära att hela världen kunde ta på det. Vi såg rakt igenom det, men du kunde inte ta oss förbi det.

Ändå måste jag tacka dig för att du med dina misslyckanden banat väg för en hel generation. Du har misslyckats, men hon som en dag blir USA:s första kvinnliga president kommer vara dig skyldig sin framgång.

Varje gång du försökt slå sönder glastaket har du rispat dess yta och nu har det tagit skada. Det håller på att spricka. Snart kommer det förbannade glaset ovanför våra huvuden att krossas.

Tack, Hillary Rodham Clinton, för att du aldrig låtit dina misslyckanden stoppa dig.

Om skribenten:

Emma Lindström är politisk reporter på Nyheter24. Följ henne på Twitter här: @emmalindstr_m.

Läs mer om Hillary Clinton här:

Hillary Clintons fina hyllning till unga tjejer fick folk att gråta

Här är Clintons första ord efter chockförlusten: "Smärtsamt"

Hon fick fler röster än Donald Trump – men förlorade ändå