Jimmie Åkesson och Annie Lööf.
Nu ryter Centerpartiets partiledare Annie Lööf ifrån till Sverigedemokraterna. - Foto: Anders Wiklund/TT och Jessica Gow/TT

Annie Lööf (C) ryter ifrån mot SD: "Ingen medmänsklighet"

Runt en miljon människor uppges vara på flykt från det nu krigsdrabbade Ukraina. I ett brev till partiets medlemmar skriver nu Sverigedemokraterna att Sverige är fullt – något som fick Annie Lööf (C) att ryta ifrån rejält på sin Twitter.


I en veckas tid har det varit krig i Ukraina efter att Ryssland den 24 februari, på order av ryske presidenten Vladimir Putin, genomförde en storskalig militär attack mot landet. Närmare en miljon människor beräknas vara på flykt.

SD: "Sverige är fullt"

I ett brev på Sverigedemokraternas hemsida svarar partiet på frågor om kriget i Ukraina, bland annat vad partiet tycker att Sverige ska bistå med – och om de tycker att landet ska ta emot ukrainska flyktingar.

"Det kommer med största sannolikhet inte finnas ett behov av att ta emot asylsökande i Sverige, och skulle ett sådant behov uppstå så har vi liten kapacitet att göra det. Sverige är idag fullt", skriver partiet i brevet.

Annie Lööf (C). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Annie Lööf ryter ifrån mot SD: "Bedrövligt"

Brevet uppmärksammades på torsdagen av bland annat Centerpartiets partiledare Annie Lööf, som riktar hård kritik mot SD i ett inlägg på Twitter.

"I detta extremt svåra läge väljer Sverigedemokraterna att säga ”Sverige är fullt” och säger nej till alla flyktingar från Ukraina. Detta är bedrövligt. Har SD ingen medmänsklighet i kroppen?", skriver C-ledaren i inlägget, där en bild på SD:s svar i brevet finns med.

I onsdagens "30 minuter" i SVT svarade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att de är öppna för ett kraftigt flyktingmottagande. Läs mer om detta här.

– När vi har krig i Europa då är det väldigt många saker som inte längre gäller, sade han i programmet då.

/
Senaste nytt

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

Sju döda i attacker mot Hizbollah

Sju Hizbollah-medlemmar uppges ha dödats i två separata attacker i södra Libanon.

Gamla gruvor kan bli batterier

Suget efter förnybar energi är stort för att klara klimatomställningen. Men när solen inte skiner och vinden inte blåser behövs sätt att lagra energin – och det har fått företag att vända blicken mot underjorden.

Polisen i Stockholm rapporterar om ordningslagen

"En grupp av individer har hållit upp spärrarna och även knutit upp dessa med snören vid en tunnelbanestation i Midsommarkransen.", skriver polisen på sin hemsida.

Man på äldreboende död efter fall från fönster

En man i 80-årsåldern har avlidit sedan han på okänt sätt tagit sig ut genom ett fönster på ett äldreboende i Eda kommun, skriver SVT Nyheter Värmland.

Kung Harald har fått en tillfällig pacemaker

Norges kung Harald har fått en tillfällig pacemaker inopererad på sjukhuset på ön Langkawi i Malaysia, skriver det norska kungahuset i en uppdatering.