Johan Pehrson.
På fredagen stod det klart att Johan Pehrson (L) tar över som Liberalernas partiledare efter Nyamko Sabuni. Kort efter höll den nye partiledaren pressträff. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Johan Pehrson (L): "Gör det för att jag älskar Sverige"

På fredagen stod det klart att Johan Pehrson (L) tar över som Liberalernas partiledare efter Nyamko Sabuni. Kort efter höll den nye partiledaren pressträff.
– Jag har tagit på mig det här ansvaret i ett tufft läge.


På fredagen kom beskedet att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår – och att den som kommer att ersätta henne är Johan Pehrson. Läs mer om det här.

– Det är en ny uppgift som jag tar på mig med ödmjukhet och energi. Liberalerna är nyckeln till en liberal borgerlig regering och jag står redo att leda Liberalerna genom en historisk valrörelse, sade Johan Pehrson i pressmeddelande kort efter Sabunis avgång.

Huruvida det blir Johan Pehrson som kommer att fortsätta som partiledare är oklart, men det slutgiltiga beskedet väntas meddelas i december efter en eventuell regeringsbildning.

Här kan du läsa allt du vill veta om Johan Pehrson.

Johan Pehrson: "Gör det för att jag älskar Sverige"

Runt 13.30 samma dag höll den nyvalda partiledaren Johan Pehrson pressträff.

– Jag har tagit på mig det här ansvaret i ett tufft läge men jag gör det för att jag älskar Sverige och Liberalerna, inledde han.

Johan Pehrson (L). Foto: Henrik Montgomery/TT

Vidare förklarade han att han har förståelse för Nyamko Sabunis beslut att avgå som partiledare. Han tror att det plötsliga beskedet hänger ihop med det tuffa opinionsläget.

– Det hänger ihop med att vi har ett tufft läge. Vi har hela tiden samtal i partiets ledning, jag förstår och respekterar hennes beslut men jag kan inte säga mer om det.

Pehrson om Nyamkos flykt till Norge: "Jag hade stannat"

Pehrson vill inte kommentera huruvida det är Sabunis uttalande om att hon skulle fly till Norge som hade något att göra med hennes avgång.

– Jag vill inte recensera det men jag gjorde femton månaders värnplikt för att lära mig att försvara Sverige och hotet kom från öster. Så jag hade stannat, svarade han.

– Vi har fem månader på oss. Det jobbet börjar nu, så det blev ett annorlunda påskfirande än vad jag hade tänkt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!