Amineh Kakabaveh lägger ner sin röst i misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S).
Amineh Kakabaveh lägger ner sin röst i misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S). - Foto: Henrik Montgomery/TT och Paul Wennerholm/TT

Amineh Kakabavehs besked: Lägger ner sin röst

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh uppger för SVT att hon kommer att lägga ner sin röst i dagens misstroendeomröstningen mot justitieminister Morgan Johansson (S).


Det var i förra veckan som Sverigedemokraterna väckte misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S). 

— Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson, sade SD:s gruppledare Henrik Vinge vid en frågestund i riksdagen då.

Här kan du läsa om vad en misstroendeförklaring är och hur den fungerar.

M, KD och L stödjer misstroendet mot Morgan Johansson

Senare har oppositionspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna uppgett att de stödjer misstroendet som väckts mot Morgan Johansson.

Centerpartiet har uppgett att de kommer att lägga ner sina röster.

Läs allt om Morgan Johanssons utbildning, lön och flickvän här.

Amineh Kakabaveh lägger ner sin röst

Nu står det klart att den politiska vilden Amineh Kakabaveh planerar att lägga ner sin avgörande röst i dagens misstroendeomröstning. 

- Jag har funderat jättemycket efter olika möten med Socialdemokraterna, olika omgångar i natt och nu på morgonen. Jag har kommit fram till att jag ska lägga ned min röst, säger Kakabaveh till SVT under tisdagsmorgonen.

Därmed finns inte de 175 mandat som krävs för att fälla Morgan Johansson.

Här kan du läsa allt om Amineh Kakabavehs "uteslutning", lön och utbildning här.

Ebba Busch: "En dålig uppgörelse"

KD-ledaren Ebba Busch säger på tisdagsmorgonen att hon är besviken över Amineh Kakabavehs besked och menar att det är "en dålig uppgörelse".

– Det är ett enormt svaghetstecken för Magdalena Anderssons regering, att bara timmar innan omröstning vet vi hur landet styrs egentligen, säger hon till SVT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!