Morgan Johansson (S) och Henrik Vinge (SD)
Henrik Vinge (SD) under tisdagens misstroendeomröstning mot Morgan Johansson (S). - Foto: Henrik Montgomery/TT

SD-toppen om Sverige: "Ett våldsamt skräckexempel"

På tisdagen hölls misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S). Henrik Vinge (SD) var inte blyg med att rikta en hård känga mot ministern.
– Varje dag som Morgan Johansson sitter kvar som justitieminister är en förlorad dag i kampen mot kriminaliteten.


På tisdagen hölls misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S). Henrik Vinge (SD) menade i talarstolen då på att bilden av Sverige blir allt svagare – och att den ersätts av något mörkare. 

– Rollen som justitieminister är inte som vilken som helst, utan det är Sveriges viktigaste jobb, sade Henrik Vinge, och fortsatte med att säga att de senaste åtta åren med Socialdemokraterna i makten "varit under svidande kritik".

– Man måste rösta för förändring i september. I dag röstar vi för alla människor som fallit offer i vårt land, sade Henrik Vinge.

Henrik Vinge vill förtidspensionera Morgan Johansson

Henrik Vinge var även starkt kritiskt till samhällsutvecklingen och beskrev Sverige som "ett våldsamt skräckexempel" för Europas länder.

Det var den 2 juni som Sverigedemokraterna riktade misstroende mot justitieminister Morgan Johansson, något Nyheter24 tidigare skrivit om. Vid en frågestund i riksdagen sade SD:s gruppledare Henrik Vinge:

— Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson.

Sverigedemokraterna väckte sitt misstroende efter att ett enigt Konstitutionsutskottet (KU) riktat kritik mot statsminister Magdalena Andersson och justitie- och inrikesminister Morgan Johansson. Misstroendet bygger på uttalanden de gjort under hanteringen av pandemin men även gällande brottsutvecklingen i Sverige.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.