Karin "Kakan" Hermansson kommenterar nu situationen med Ebba Busch i samband med Elle-galan.
Karin "Kakan" Hermansson kommenterar nu situationen med Ebba Busch i samband med Elle-galan. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Ali Lorestani/TT

Kakan Hermansson bryter tystnaden om Ebba Busch-petningen

När Ebba Busch portades från Elle-galan i slutet av april pekades Kakan Hermansson, konferencier vid evenemanget, ut som den drivande personen bakom beslutet. Nu kommenterar hon spekulationerna.
– Men Gud, tror människor att jag har den makten?, säger hon till SvD.


När Elle-galan gick av stapeln den 29 april riktades många blickar mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch

I sista stund drogs nämligen KD-ledarens inbjudan in – då med hänvisning till att hon, efter påskupploppen, ifrågasatt varför polisen inte "sköt skarpt".

– Elles värderingar står för mångfald och mot våld och beslutet fattades efter det hårt kritiserade uttalandet från partiledaren förra helgen, sade Elles chefredaktör Cia Jansson till Dagens Media då.

Läs vad Ebba Busch sade om petningen från Elle-galan här.

Kakan Hermansson: Därför petades Ebba Busch

Uppgifter gjorde dock gällande att det var Karin "Kakan" Hermansson, som var konferencier på galan, som låg bakom beslutet – något Cia Jansson dementerade, medan Hermansson avböjde kommentarer. Här kan du läsa mer om det.

Nu väljer dock Hermansson, i en intervju med SvD, att till slut kommentera spekulationerna. Enligt medieprofilen var det redaktionen som bestämde sig för att porta Ebba Busch.

– De tog ett beslut att dra tillbaka hennes inbjudan. Jag kommer ihåg att Cia, min chef, nämnde det för mig i förbifarten bara: ”Vi har dragit tillbaka Ebbas inbjudan.” Då tänkte jag okej, det är inte mer med det. Jag tänkte att hon kommer säkert att bli ledsen, besviken och arg för det och göra en grej av det, men inte mer.

Kakan Hermansson: "Varit kritisk mot Ebba"

När Kakan Hermansson får frågan om hur hon blev indragen i situationen svarar hon:

– Det är ju för att jag har varit kritisk mot Ebba och hennes politik innan. Den är den totala motsatsen till mig. Förra året på Järvaveckan så meddelade hon och hennes team att hon inte ville bli intervjuad av mig. Och jag visste inte att politiker valde bort journalister på det sättet.

Hon berättar vidare för tidningen hur hon tankarna gick när det spekulerades om att hon stod bakom beslutet:

– Jag tänkte mer: men Gud, tror människor att jag har den makten? För då figurerade det en lögn om att jag hade ställt krav att om hon kommer, så kommer inte jag leda galan. Jag skulle aldrig göra så mot mina kollegor. Jag har inte den påverkan. Däremot har jag massa annan makt att påverka människor, att driva frågor och opinion.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!