Magdalena Andersson anklagar KD för sabotage av valaffischering.
Magdalena Andersson anklagar KD för sabotage av valaffischering. - Foto: Fredrik Sandberg/Anders Wiklund/TT

Magdalena Andersson anklagar KD för sabotage av valaffischer

Statsministern anklagar Kristdemokraterna för att ha slitit ned socialdemokratiska valaffischer utanför Sagerska huset. I samband med Expressens partiledardebatt under tisdagen konfronterade hon Ebba Busch.


Valet 2022 närmar sig med stormsteg och sedan förra söndagen syns partiernas valaffischer tapetsera gator och torg landet runt. Affischeringen inför val blir ofta föremål för diskussioner och anklagelser om att affischer har slitits ned.

Det är också en kamp sinsemellan partierna om att bli först med att få upp affischerna där många människor rör sig. 

Ebba Busch: "Märkligt samtal"

Inför Expressens partiledardebatt på tisdagskvällen ska statsminister Magdalena Andersson och KD-ledaren Ebba Busch hamnat i ett samtal gällande flera socialdemokratiska affischer som rivits ner utanför statsministerbostaden Sagerska huset och ersatts med KD:s affischer, rapporterar Expressen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Samtalet ska ha skett inne på en stor allmän toalett intill tv-studion. Statsministern ska då krävt att Ebba Busch ska utreda händelsen, och lämna tillbaka de socialdemokratiska affischerna. 

– Det var ett märkligt samtal får jag tillstå. Jag blev lite förvånad över att statsministern var så upprörd över affischeringen utanför Sagerska och riksdagen. Dessutom var det också en aning udda valt tillfälle att lyfta det här inne på toaletten med mig inför debatten, säger Ebba Busch till tidningen.

Ebba Busch: "Självklart river vi inte ned"

KD-ledaren menar också att de säkerställt att partiets kampanjarbetare i Stockholm inte plockat ned S valaffischer. Både S och KD ska ha valaffischeringen dokumenterad, precis som resterande affischering på andra ställen.

– Jag såg dessutom på våra sociala medier att det var vår partisekreterare som med vårt kampanjteam satte upp affischerna utanför Sagerska vid 15-tiden på eftermiddagen. Självklart river vi inte ner andras affischer, inte heller den här gången, säger Ebba Busch till tidningen.

Peter Kullgren affischerade utanför Sagerska

KD:s partisekreterare Peter Kullgren ska själv ha deltagit och han lade också upp ett kort videoklipp på Instagram där han syns sätta upp KD-affischerna utanför Sagerska huset.

Men trots detta tror alltså statsministern och hennes socialdemokratiska kampanjarbetare att KD rivit ner de socialdemokratiska valaffischerna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

Handelsbankens vinst minskar något

Handelsbanken, en av de största aktörerna på den svenska bolånemarknaden, redovisar en rörelsevinst på 8,3 miljarder kronor för första kvartalet 2024.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.