Partiledarna sluter upp bakom Annie Lööf.
Partiledarna sluter upp bakom Annie Lööf. - Foto: Jonas Ekströmer/Ali Lorestani/TT

Partiledarnas stöd till Annie Lööf: "Så fruktansvärt"

Flera partiledare skickar nu sitt fullständiga stöd till Annie Lööf som var Theodor Engströms tilltänkta måltavla i Almedalen.


Åklagaren har idag bekräftat att Annie Lööf (C) var Theodor Engströms måltavla i Almedalen där Psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren mördades, rapporterar Ekot.

Centerledaren skrev själv på Facebook att det är "omskakande" och att det påverkar henne men att "hatet får inte vinna".

Ebba Busch: "Fullkomligt bedrövad"

Nu backar flera partiledare och politiker upp bakom Annie Lööf och skickar stöd till henne. KD-ledaren Ebba Busch skriver på Twitter:

"Fullkomligt bedrövad över att Annie Lööf var en måltavla för mördaren i Almedalen. Du ha mitt helhjärtade stöd i den här processen."

Märta Stenevi (MP) skickar också sitt stöd:
"Så fruktansvärt. Annie Lööf, allt stöd till dig. Och du har så rätt – vi ska inte låta hatet vinna. Istället står vi tillsammans mot de som vill riva sönder vårt samhälle."

M-ledaren Ulf Kristersson skriver på sin Instagram:

”Jag kände Ing-Marie Wieselgren ganska väl sedan många år, och mordet på henne är så svårt att ta in och finna ord för. Helt förfärligt att nu höra att samme man planerade en attack även mot dig.”

Kristersson skriver vidare: ”Mina tankar går till dig och din familj.”

Nooshi Dadgostar: "All styrka till dig"

Liberalernas Johan Pehrson skriver:

"Obehagliga och skakade uppgifter kring Annie Lööfs i Almedalen. Politiskt motiverat våld är ett hot mot hela vårt samhälle. Och i detta fall med ett mordoffer vi aldrig heller får glömma. Annie, ta hand om dig. Hoppas vi ses snart."

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar skriver på Twitter :

"Helt fruktansvärt att Annie Lööf, en vän och stark politiker, varit måltavla för mördaren i Almedalen. Allt stöd och all styrka till dig, Annie. En stund av eftertanke mitt i denna valrörelse. Det visar hur farligt vårt främlingsfientliga samhällsklimat har blivit."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!