Flera politiker som kandiderar till valet har kopplingar till den kriminella mc-miljön.
Flera politiker som kandiderar till valet har kopplingar till den kriminella mc-miljön. - Foto: Per Karlsson/Björn Larsson Rosvall/TT

Jimmie Åkessons ultimatum: "Ta avstånd från Hells Angels"

Sverigedemokraterna är det parti som avslöjats med flest politiker som kan kopplas till kriminell mc-miljö efter Expressens granskning.


Expressen och researchföretaget Acta Publicas gemensamma granskning har visat på kopplingar mellan politiker som kandiderar till valet och den kriminella mc-miljön.

Efter granskningen har åtta kandidater från flera riksdagspartier avgått eller tvingats bort. Fler än hälften av de 64 kandidaterna som ingått i granskningen är sverigedemokrater, skriver Expressen.

Flera av kandidaterna kopplas till och kan inte på en rak fråga ta avstånd från Hells Angels, en organisation som enligt polisen klassas som grov organiserad brottslighet.

Jimmie Åkesson: "Ta avstånd"

Under onsdagseftermiddagen träffade tidningen partiledaren Jimmie Åkesson för en intervju. Då sade SD-ledaren att det i grunden är bra att flera kandidater med kopplingar till kriminella organisationer lämnat partiet.

– Jag tycker att alla borde ta avstånd från Hells Angels och andra organisationer som ägnar sig åt organiserad kriminalitet.

Han sade också att han "har svårt att förstå att någon inte tar avstånd från kriminella organisationer".

 – Jag tycker att man ska ta avstånd från Hells Angels, i synnerhet om man vill vara förtroendevald. Det är ett rimligt sätt att se på det, sade Åkesson till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!