- Foto: Christine Olsson/Henrik Montgomery/TT

SD-politikern vägrar ta avstånd från Hell Angels: "Spykänsla"

I en intervju med Expressen under onsdagen kom SD:s Jimmie Åkesson med tydliga budskap kring de partimedlemmar som har kopplingar till kriminella mc-gäng. – Ta avstånd från Hells Angels – eller lämna som förtroendevald för Sverigedemokraterna, sade Åkesson då.


Expressen och researchföretaget Acta Publicas gemensamma granskning har visat på kopplingar mellan politiker som kandiderar till valet och den kriminella mc-miljön.

Efter granskningen har åtta kandidater från flera riksdagspartier avgått eller tvingats bort. Fler än hälften av de 64 kandidaterna som ingått i granskningen är sverigedemokrater, rapporterar Expressen.

Jimmie Åkesson om Hells Angels: "Ta avstånd"

Under onsdagseftermiddagen träffade tidningen partiledaren Jimmie Åkesson (SD) för en intervju. Då sade Åkesson att det i grunden är bra att flera kandidater med kopplingar till kriminella organisationer lämnat partiet.

– Jag tycker att alla borde ta avstånd från Hells Angels och andra organisationer som ägnar sig åt organiserad kriminalitet.

Men uppmaningen från Jimmie Åkesson vägrar däremot SD-politikern Ulf Hansen att följa. 

Ulf Hansen vägrar ta avstånd

Ulf Hansen har tidigare varit medlem i Paschas MC – men idag har han formellt lämnat klubben, och som trummis i Ultima Thule har SD-politikern tidigare spelat hos Hells Angels i Karlstad.

2017 publicerade Eskilstuna-Kuriren bilder på Hansen klädd i skinnväst med Hells Angels märken på. Idag är Ulf Hansen fullmäktigeledamot och kandidat för Sverigedemokraterna i Nyköping.

På fråga om Ulf Hansen efter Åkessons ultimatum tänker ta avstånd från Hells Angels, säger han till tidningen:

– Jag tar inte avstånd från något sådant. Jag står fast vid mitt ord. Det är en principsak för mig att inte ta avstånd. Vill de (SD, reds anm) inte ha mig kvar då får de kontakta mig.

Tidningen svarar då med att "det är ganska många människor i Sverige som ganska lätt skulle ta avstånd från Hells Angels", varpå Ulf Hansen svarar.

– Att ni ska bestämma vad jag ska ta avstånd får mig att känna spykänslor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.