Jimmie Åkesson efter M-möte
Nu uttalar sig partiledaren. - Foto: Tim Aro/TT och Stefan Jerrevång/ TT

Jimmie Åkesson efter mötet med Moderaterna: "Då är vi redo"

På måndagen träffade Jimmie Åkesson (SD) Moderaterna på deras kansli. Vad som skulle diskuteras på lunchmötet ville han till en början inte svara på, men nu uttalar sig partiledaren på Twitter:
"Då är vi redo att medverka konstruktivt till maktskifte".


Valnattens resultat pekar på att Sverige står inför ett maktskifte, dock med en knapp ledning för det blå blocket, och Sverigedemokraterna har gjort ett minst sagt succéval när de nu ser ut att bli landets andra största parti. På måndagsmorgonen säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof att resultatet innebär "helt andra krav". Läs mer om det här.

– Det är klart att vi måste kunna diskutera ministerposten, det är klart att vi måste kunna prata statsministerposten och talman och presidieposter i de olika utskotten, säger han till SVT.

Åkesson efter mötet med Moderaterna: "Nystart"

Först på onsdag spås rösträkningen vara klar men redan nu tycks regeringsförhandlingarna vara i full gång. Vid lunchtid på måndagen träffade Jimmie Åkesson Moderaterna på deras kansli, och till en början ville SD-ledaren inte kommentera mötet.

Men nu skriver Åkesson, i ett inlägg på Twitter, att de väntar in de sista rösterna.

Han fortsätter vidare i ett nytt inlägg:

"Sverigedemokraterna har gjort ett fantastiskt val. Vi är glada för det och hoppas såklart att förhållandet mellan blocken står sig över onsdagsräkningen. Då är vi redo att medverka konstruktivt till maktskifte och en nystart för Sverige."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.