Här är Ebba Buschs (KD) första ord om måndagens sketch
Här är Ebba Buschs (KD) första ord om måndagens sketch - Foto: Christine Olsson/TT

Ebba Busch bemöter Jimmie Åkesson-piken i direktsändning: "Häcklad"

Komikern Louise Nordahl dök upp på Barncancergalan utklädd till KD-partiledaren Ebba Busch i måndags – och drog ett skämt om Jimmie Åkesson "tycker om henne". Nu bemöter hon skämtet på Instagram.


Podduon Johanna Nordström, 26, och Edvin Törnblom, 26, skapade rubriker med sin scenshow "Ursäkta live" i mitten av september. 

Utöver humorsketcher och glittriga dansnummer bjöd de nämligen på en sång tillägnad Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch, till tonerna av Markoolios hitlåt "Millenium 2".

”Jag har byggt och hamrat på en politik som ska skjuta alla skarpt utom ofödda liv. Låt alla bögar komma till himlen, men givetvis förtur till kärnfamiljen”, sjöng Edvin Törnblom för fullsatt publik. 

”Åh, Ebba Busch Thor, du är så blå. Farlig för Sverige nu som då. Ebba Busch Thor, dags att avgå. Åh, Ebba Busch Thor, statuskåt, du blir säkert glad av denna låt. Ebba Busch Thor, tack, varsågod, förlåt", löd den sista, omtalade refrängen i låten.

När Markoolio fick nys om låten blev han allt annat än glad. Här kan du läsa mer om bråket mellan honom och Ursäkta-podden – efter låten om Ebba Busch.

Ebba Buschs första ord om Ursäkta-låten: "Sjunger mina egna sånger"

Nyheter24 nådde Ebba Busch för en första kommentar om parodilåten dagen före riksdagsvalet skulle avgöras.

– Vet du vad, jag stod i slutdebatt igår så jag har inte kunnat ta del av det tyvärr. Jag sjunger mina egna sånger på valnatten imorgon kväll, säger Ebba Busch till Nyheter24. 

Komikern klädde ut sig till KD-ledaren på galan

När Barncancergalan gick av stapeln i måndags blev Ebba Busch föremål för ytterligare en offentlig gliring. Då dök nämligen komikern Louise Nordahl, 29, upp på scenen – utklädd till KD-ledaren i blå kostym och blond peruk.

– Jag ska vara lite allvarlig nu. Ja, hörrni jag tänker dela med mig av mitt segervapen, jag ska avslöja mitt knep. För att citera min stora förebild Carola: "Jimmie tycker om mig, och jag vet att det är sant, ah, ah, ah!", sjöng Nordahl på scenen, innan hon gick vidare till att presentera de nominerade i "Årets komedi".

Ebba Busch om satiren: "Ibland häcklad"

Nu bemöter Ebba Busch den senaste i raden av gliringar i ett inlägg på Instagram – och hävdar att sådant ingår i rollen som politiker.

"Jag har fått en del meddelanden och reaktioner på ett humorinslag från Barncancergalan. Jag är en politiker och då ingår det att bli skämtad om, och ibland häcklad. Inget skulle göra mer ont i mig än att barn som redan drabbas av cancer skulle påverkas även av detta. Låt inte ett humorinslag ta fokus från det som är viktigt här - att bota barncancer", skriver hon i inlägget. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!