Ebba Buschs egna råd för att spara in el är att man ska använda det välkända, värmande klädesplagget.
Ebba Buschs egna råd för att spara in el är att man ska använda det välkända, värmande klädesplagget. - Foto: Tim Aro/TT/Audun Braastad/Scanpix

Ebba Buschs udda eltips inför vintern: "Dra på oss ullunderställ"

Ebba Busch kommer med egna tips på hur man drar ner på elkonsumtionen inför kommande vinter. Energi- och näringsministern drar till det med ett specifikt klädesplagg - som kan rädda vinterns elpriser.


Vintern närmar sig med stormsteg och än lever förhoppningarna om att situationen vintern 2022 inte blir värre än 2021 men det beror starkt på vilket väder vi får. Det skyhöga elpriset får flera svenskar att dra ur kontakten.

Åtta av tio som betalar uppvärmningen på elräkningen är beredda att sänka sin inomhustemperatur med en grad i höst och vinter, skriver TV4 och hänvisar till en undersökning som elbolaget God el låtit Kantar Sifo göra.

Ebba Busch om elkrisen 2021

När SVT-reportern Johan Zachrisson Winberg kom med ett tips i början av 2021 på hur man kunde spara på elen genom att inte dammsuga på specifika dagar hade han inte räknat med Ebba Buschs reaktioner.

Dagen efter SVT-reporterns klipp publicerade Kristdemokraterna en bild på Facebook där Ebba Busch poserade i ett vinterlandskap med en dammsugare.

"Elkrisen drabbar inte bara företag och industrier längre, utan nu ska även familjer vara sparsamma med dammsugaren", skrev Busch i inlägget från februari 2021.

Ebba Busch välkomnar ullunderställ

Nu när Ebba Busch är energiminister välkomnar hon de som är beredda att spara på elen. Busch kommer även med egna tips om att spara in elen och drar till det med ett specifikt klädesplagg. 

– Alla i Sverige behöver hjälpas åt för att hålla nere elförbrukningen, för det håller också nere priset. Vi behöver kanske dra på oss ullunderställ och också prata med familjen varför man håller igen lite grand, säger KD-ledaren till kanalen.

/
El
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!