Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

William Petzäll vill ha tre miljoner för att lämna riksdagen

- 27/09/2011, 07:44 -

Henrik Montgomery/Scanpix

Kaoset fortsätter inom Sverigedemokraterna. Nu kräver William Petzäll ersättning för att lämna sin riksdagsplats.

Summan som avhoppade sverigedemokraten William Petzäll krävde från partiet för att lämna sin riksdagsplats var tre miljoner kronor. Det säger flera källor inom Sverigedemokraterna trots att Petzäll i en intervju med Nyheter24 helt dementerar uppgifterna.

- Hade jag velat tjäna pengar så hade jag kunnat skriva en bok och släppa med massa dokument. Jag har varit med i partiet i fem år och umgåtts med många i toppskiktet så det är klart att man vet mycket. Men det kommer jag inte göra om inte partiet tvingar mig till det, sa William Petzäll till Nyheter24 på måndagen.

Men enligt Borås tidning, som går ut med summan på tisdagsmorgonen, ska Petzäll alltså ha begärt tre miljoner kronor av sitt parti för att kliva av helt och lämna riksdagen.

- Han har velat lämna riksdagen mot att vi ska ge honom en stor summa pengar, men när vi inte har gått med på det och erbjudit honom behandling i stället, så har han velat sitta kvar, sa Erik Almqvist till Nyheter24 på måndagen.

Både Petzäll och Almqvist gör alltså gällande att den andra parten ljuger och vad som är del av en smutskastningskampanj och vad som är sant kan vara svårt att avgöra.

Och just det offentliga bråkandet väckte, som Nyheter24 avslöjade på måndagen, ont blod internt i partiet.

"Förvåna inte er om detta kommer att målas upp som förtal emot William oaktat vad som är sant och inte media gör vad som och vem vet hur William agerar nu när vi kastat första stenen..." skrev Carina Herrstedt (SD) i ett internt mail, som Nyheter24 tagit del av, till de övriga av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, på måndagseftermiddagen.