Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvingas bli sverigedemokrat - "det är sanslöst"

- 10/07/2012, 07:23 -
Tomma stolar har varit ett stort problem för Sverigedemokraterna - och fortsätter att vara det.

Tomma stolar har varit ett stort problem för Sverigedemokraterna - och fortsätter att vara det.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

En okänd man har utsetts till att ta över SD:s mandat - fast han aldrig haft med partiet eller kommunen att göra.

STAFFANSTORP. Han vill inte bli förknippad med Sverigedemokraterna, har aldrig varit medlem i något politiskt parti eller haft kontakt med kommunen. Ändå ska han sitta på SD:s ena mandat i kommunfullmäktige i Staffanstorp, på beslut från Länsstyrelsen.

– Det är helt otroligt. Det är sanslöst. Jag fattar inte hur det har gått till, säger mannen, som vägrar ge ut sitt namn, till Sydsvenskan.

Han avsade sig uppdraget direkt så fort beskedet från Länsstyrelsen kom. Det dröjer dock till nästa fullmäktigesammanträde i september innan hans beslut kan behandlas.

Att mannen kunde utses beror på att han nominerats på en av partiets valsedlar av någon person och att han sedan gått att hitta med hjälp av endast namn och bostadsort. I höst får dock lottdragningen om SD:s andra mandat i Staffanstorp fortsätta. Det första mandatet innehas av Staffanstorpspartiets Leif Widmark som dock hoppat av och är politisk vilde.