Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varnade för att vänsterns blod ska flyta - nu avgår SD-politikern

- 15/08/2012, 21:16 -
SD-politikern Christer Schoultz meddelar att han lämnar sina uppdrag.
1 av 4

SD-politikern Christer Schoultz meddelar att han lämnar sina uppdrag.

Janerik Henriksson / SCANPIX

Här är ett par exempel på den folkvaldes tweets.
2 av 4

Här är ett par exempel på den folkvaldes tweets.

Faksimil

3 av 4

Faksimil Twitter

Schoultz uppsägelse som lämnades in på onsdagskvällen.
4 av 4

Schoultz uppsägelse som lämnades in på onsdagskvällen.

Faksimil

Han skrev om romer som supervapen och varnade journalister för att de kommer att bli våldtagna. Nu har Christer Schoultz lämnat sina uppdrag.

ÖREBRO. De senaste dagarna har SD-politikern Christer Schoultz agerande på twitter varit i blickfånget. Efter hårda angrepp mot muslimer, romer, journalister och vänsterpolitiker kom han sent på onsdagen med beskedet: han lämnar sina politiska uppdrag i Örebro och Karlskoga.

"Ok, då fick Media som de ville då. Jag säger upp mina roller i både Karlskoga och Örebro. Det sparade mig ju lite fritid!", skriver han på Twitter.

Kort dessförinnan skrev Schoultz följande:

"Varför ska JAG kickas för att Journalister tolkar mina Tweets åt helssike? JAG kan ju åtminstone läsa!".

Har inte velat kommentera eventuell kontakt med ledningen

När Nyheter24 talade med Christer Schoultz tidigare under onsdagen menade han att han inte hade några som helst planer på att avgå. Något måste alltså ha fått honom att ändra uppfattning efter den intervjun.

Från Sverigedemokraternas ledning har man tagit avstånd från Schoultz uttalanden tidigare under veckan men inte velat diskutera hans framtid i partiet.

Huvudpersonen själv har vägrat kommentera om han ens varit i kontakt med någon från partiledningen. Nyheter24 har flera gånger under veckan sökt Fredrik Molin, ordförande för SD Karlskoga, men utan resultat.

Uppdatering:

Sent på onsdagskvällen kommenterar Molin avgången i ett uttalande på SD Karlskogas hemsida:

"Jag beklagar flera av de uttalanden som gjorts och kan kopplas ihop med partiet och lokalföreningen. Det är inget jag och styrelsen står bakom. Vi söker medborgarnas förtroende med traditionella metoder och många i styrelsen, däribland jag, använder varken twitter eller facebook. Dessa uttalanden har trots att de verkar ha pågått under lång tid skett bakom min och styrelsens rygg."