"Knark is king!" - Centerpartiets kampanj kapades direkt

Centern har det inte lätt på nätet. När partiet lanserade en ny kampanj kapades sidan direkt och fylldes med oseriösa budskap.


#Centerpartiet

Det är mindre än två veckor sedan som Centerpartiet var ett skämt på sociala medier förra gången. Då skedde det efter att partiledaren Annie Lööf använt hashtagen #centerpartiet när hon skrev om journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson. Det ledde till att alla använde tagen - till allt.

INTERNET. Det skulle bli lättare att sprida sitt eget politiska budskap. I stället kapades Centerpartiets nya sida "Budskapsbyggaren" av internets fyndiga - och mindre fyndiga - invånare. "Knark is king" blev då ett av de nya budskapen, liksom "Ett parti som bara trendar när de fuckat upp".

– Det finns ju alltid den typen av människor som tycker att sånt här är kul att lägga ned tid på, säger Jonas Nyström, pressekreterare på Centerpartiet, till Nyheter24.

Filter ska stoppa vissa ord

Bland budskapen som nu cirkulerar på sidan, och blir allt populärare i sociala medier, återfinns både drogliberala och nazistiska slagord.

– Vi har ingen förhandsgranskning men vi har ett filter som ska stoppa vissa ord och som uppdateras. Men vi censurerar inte några budskap, säger Nyström.

För närvarande ligger dock flertalet budskap uppe med både könsord och annat liknande som borde stoppas av ett sådant filter. Kränkningar och olagliga budskap plockas bort så fort de upptäcks enligt Nyström.

"En seger för öppenheten"

Budskapsbyggaren är en del i Centerpartiets nya satsning på ett slags wikiformat där användarna själva får bygga innehållet. Jonas Nyström menar att wikin totalt sett varit något positivt eftersom de som varit seriösa nått fram med sina budskap.

– Det är en seger för öppenheten, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.