Jan Emanuel har ett brinnande intresse för motorcyklar och bilar.
1 av 2
Jan Emanuel har ett brinnande intresse för motorcyklar och bilar. - Foto: PER BROMAN / SCANPIX
Han misstänks för skattebrott och partiledningen i Norrtälje börjar tröttna.
2 av 2
Han misstänks för skattebrott och partiledningen i Norrtälje börjar tröttna. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Jan Emanuel Johanssons lyxliv och förmögenhet

Han sålde sin vårdfirma och blev stormrik. Men nu börjar partiet tröttna på Jan Emanuel Johanssons liv i lyx.


"Ocker-Jannes" snedsteg

– Utreds av Ekobrottsmyndigheten misstänkt för att ha lurat staten på 1,5 miljoner kronor i uteblivna skattepengar.

– Försökte hyra ut bostäder till ockerhyror. Bland annat en villa på Gotland för 35 000 kronor i månaden. Jan Emanuel förklarade att han tänkte hyra ut till "überbrats".

- På ett hem för problemungdomar tvingades eleverna skriva på ett kontrakt  som tillät "personal att i vissa situationer använda muskelkraft för att lösa uppkomna situationer". Eleverna själva skulle dessutom ansvara för "uppkomna skador på såväl egendom som sig själv".

NORRTÄLJE. Han har gjort sig känd för att göra affärer på vårdhem och på ocker-hyror. Tidigare Robinsonvinnaren Jan Emanuel Johansson (S), fortsätter att leva ett liv i lyx efter försäljningen av Svensk Samhällsutveckling AB för nästan en kvarts miljard kronor.

Jan Emanuel Johanssons förmögenhet och lyx

Enligt Expressen har Jan Emanuel Johansson bland annat en Lamborghini för 1,7 miljoner och en 37-fots motorbåt för cirka fyra miljoner kronor.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att att "Ocker-Janne" misstänks för skattebrott. Och partikamraterna hemma i Norrtälje kommun har sedan länge börjat tröttna.

– Någonstans är gränsen nådd när det gäller Jan Emanuel och moralen. Det är svårt att förena vår partipolitiska hållning mot vinster i vården när vi har en person som är väldigt vinstrik i vården, säger Kjell Drotz (S), ledamot i kommunfullmäktige, till Expressen.

Jan Emanuel Johansson: "Stolt"

Tidigare har huvudpersonen själv sagt att misstankarna snart kommer att avskrivas.

– Utredningen kommer visa att inga felaktigheter har begåtts i något av mina tidigare 17 bolag. Jag är stolt över den verksamhet som vi har bedrivit och alla de priser och utmärkelser vi fått, sa Jan Emanuel Johansson till Nyheter24 i början av september.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!