Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling har skyllt järnrören på att de kände sig rädda och hotade.
1 av 4
Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling har skyllt järnrören på att de kände sig rädda och hotade. - Foto: SCANPIX / Montage
Almqvist fick lämna alla sina förtroendeuppdrag i partiet på onsdagen.
2 av 4
Almqvist fick lämna alla sina förtroendeuppdrag i partiet på onsdagen. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Kent Ekeroth tog timeout från rollen som rättspolitisk talesperson.
3 av 4
Kent Ekeroth tog timeout från rollen som rättspolitisk talesperson. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Jimmie Åkesson pressades på onsdagen och torsdagen.
4 av 4
Jimmie Åkesson pressades på onsdagen och torsdagen. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Här är SD-männens gangsterbluff

Lögn efter lögn efter lögn. Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling - alla har de sagt att de var väldigt rädda den där juninatten 2010. Något partiledaren Jimmie Åkesson gått på. Men en ny film synar deras bluff.


Detta har hänt

2010: I juni strax innan valet hamnar SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling i bråk med komikern Soran Ismail. Bråket får stor uppmärksamhet i media och Erik Almqvist försvarar sig i en video där han säger att "sanningen kommer alltid fram".

2012: Tisdagen den 13 november ljuger Almqvist för Expressens reporter och hävdar att han inte har sagt ord som "babbe", "blatte-lover", "fitta" och "hora" i samband med bråket. På onsdagen den 14 november publiceras en film som visar att Almqvist inte talade sanning. Kort därefter håller Sverigedemokraterna ett krismöte. Sen meddelar Jimmie Åkesson att Almqvist sparkats från alla sina uppdrag i SD. 

2012: Torsdagen den 15 november publicerar Expressen nya klipp som visar hur Ekeroth attackerar en ung kvinna och hur de tre SD-männen beväpnar sig med järnrör. Senare kommer beskedet att Kent Ekeroth tar timeout från rollen som rättspolitisk talesperson.

STOCKHOLM. Här är nästa fälla som Sverigedemokraterna fallit i. Under torsdagen berättade Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling om varför de plockat upp järnrören vid Kungsgatan - de var rädda. En förklaring partiledaren Jimmie Åkesson köpte.

– Det handlar om att man känt sig hotad av en person som är knuten till organiserad brottslighet, sa han vid en improviserad pressträff i riksdagen.

Den berusade mannen i de uppmärksammade klippen hävdade att han var med i OG - gangstergruppen Original Gangsters.

– Killen stod och skrek att han var Original Gangsters och att vi skulle dö, att vi skulle få vad vi förtjänar, sa Westling till Nyheter24 på torsdagen.

Nu visar det sig att SD-männen inte alls varit så rädda som de utgjort sig för att vara. En ny film som Expressen publicerar på fredagen visar hur de skämtar om hotet från mannen. Här är hela konversationen ur det nya klippet:

Almqvist frågar Ekeroth:

– Vill du veta vad OG är?

Ekeroth:

– Orrr... Original Gangsters.

Almqvist:

– Ja. Riktiga drägg.

Westling:

– Ja, riktiga drägg.

Almqvist:

– Han har inget med dom att göra.

Ekeroth:

– Turken som leder dom...

Almqvist:

– Han har inget med dom att göra. Han vill bara vara häftig och säga så.

Westling:

– Fy fan vad äckligt.

Inför Expressens publicering av järnrörsfilmen hävdade Almqvist till tidningen att de plockat upp rören på skämt, något som han menade syns i klippet. Efter att filmen publicerats satt han dock i TV4:s Nyhetsmorgon och talade om OG.

– Anledning till varför vi lyfter upp de här störarna där uppe det är att en kille skriker att han är OG, alltså ett kriminellt nätverk, sa han där.

"Oavsett vilka han tillhörde försökte han attackera mig"

Efter fredagens nya film har Kent Ekeroth gett en skriftlig kommentar.

– Vad jag försökt förklara är hur jag såg på situationen när den väl inträffade. Även om jag skulle ha trott på Erik Almqvists påstående eller ej, kunde det inte ha påverkat min inställning i situationen, när den väl skedde, där jag kände mig hotad av en person som påstod sig vara från OG. Detta eftersom den incidenten inträffade innan Almqvists gjorde sitt påstående, skriver han till Expressen och fortsätter:

– Och alldeles oavsett vilket gäng han tillhörde försökte han attackera mig och av bara den anledningen var jag så klart orolig att han med vänner skulle följa efter oss.


Här är skandalfilmen där de beväpnar sig med järnrör:


Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:


Här skandalfilmen som blev för mycket för Erik Almqvist:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.