Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
93
reaktioner idag

Polisen: Minns inte SD-männen som berusade

En av poliserna som var på plats när de omdiskuterade filmerna spelades in uppfattade inte SD-politikerna som berusade.

Polismannen Niklas Janlén tyckte inte att SD-männen verkade berusade.

Samtliga av politikerna, Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling, har polisanmälts för hets mot folkgrupp och förberedelse till misshandel.

Här beväpnar sig SD-politikerna med järnrör.

Många riksdagsmän har uppmanat SD-politikerna att avgå.

Jimmie Åkesson har hamnat i en svår sits.

STOCKHOLM. Tidigare på fredagen rapporterade Nyheter24 att SD-politikerna anmälts av polisen gällande både misshandel och hets mot folkgrupp. De inblandade SD-männen har hävdat att alkoholen drabbat deras minne – men nu berättar en av poliserna som var på plats en helt annan version.

I en intervju med Expressen får polismannen Niklas Janlén frågan om han tyckte att politikerna verkat berusade, något som polisen inte alls upplevde:

– Nej, inte på så sätt att de utmärkte sig bland övriga som är ute på natten på stan. Jag minns dem inte som så.

Skulle ingripit

Uppgifterna om att Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling beväpnat sig med järnrör var okänt innan filmerna offentliggjordes i veckan. Skulle poliserna fått reda på det när händelserna utspelade sig skulle man hamnat "i ett helt annat läge".

– Om man beväpnar sig med järnrör så handlar det om förberedelse till grov misshandel. Hade vi vetat om det så hade vi varit tvungna att ingripa mot det brottet. Det är vi skyldiga att agera på, säger han till Expressen.

Se när SD-männen beväpnar sig med metallrör här:


Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:


SD-toppens "gangsterbluff":


Erik Almqvist förnekar anklagelserna: