Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kent Ekeroth tillbaka som SD-representant

Kent Ekeroth är tillbaka och föreläser.

Kent Ekeroth är tillbaka och föreläser.

Faksimil Sverigedemokraterna.se

Nyheter | 16/12/2012 12:30

Förtroendet för Kent Ekeroth var "i det närmaste obefintligt" för bara några veckor sedan. Nu är han tillbaka som föreläsare kan Nyheter24 avslöja: "Det är uppskattat hos medlemmarna".

Den 21 november beslutade sig Kent Ekeroth att lämna sin post som rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson sa då till Expressen att hans förtroende för Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Tre veckor senare tycks förtroendet vara tillbaka igen, kan Nyheter24 avslöja.

Den omtalade SD-politikern är nämligen tillbaka som representant för SD i form av föreläsare, tillsammans med Mattias Karlsson.

"Idag kom Kent Ekeroth och Mattias Karlsson till Värnamo och höll föreläsning för distriktets medlemmar. Det var något som var uppskattat hos medlemmarna", skriver SD.

"Del i arbetet"

Martin Kinnunen, presstalesman för Sverigedemokraterna, menar att det är ett steg i rätt riktning för Kent Ekeroth.

– Partiet har konstaterat att Ekeroths förtroende kraftigt skadats. Han arbetar nu för att återuppbygga detta förtroende. Att träffa medlemmar ute i landet är rimligtvis en del i detta arbete, säger han till Nyheter24.

Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:

SD-toppens "gangsterbluff":