Kent Ekeroth är tillbaka och föreläser.
Kent Ekeroth är tillbaka och föreläser. - Foto: Faksimil Sverigedemokraterna.se

Kent Ekeroth tillbaka som SD-representant

Förtroendet för Kent Ekeroth var "i det närmaste obefintligt" för bara några veckor sedan. Nu är han tillbaka som föreläsare kan Nyheter24 avslöja: "Det är uppskattat hos medlemmarna".


Detta har hänt

2010: SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling i ett bråk som fångas på film.

2012: Den 13 november ljuger Almqvist för Expressens reporter och hävdar att han inte har sagt ord som "babbe", "blatte-lover", "fitta" och "hora" i samband med bråket. Den 14 november publiceras en film som visar att Almqvist inte talade sanning. Almqvist sparkas sedan från alla sina uppdrag i SD. 

2012: Den 15 november publicerar Expressen nya klipp som visar hur Ekeroth attackerar en ung kvinna och hur de tre SD-männen beväpnar sig med järnrör.

Den 21 november beslutade sig Kent Ekeroth att lämna sin post som rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson sa då till Expressen att hans förtroende för Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Tre veckor senare tycks förtroendet vara tillbaka igen, kan Nyheter24 avslöja.

Den omtalade SD-politikern är nämligen tillbaka som representant för SD i form av föreläsare, tillsammans med Mattias Karlsson.

"Idag kom Kent Ekeroth och Mattias Karlsson till Värnamo och höll föreläsning för distriktets medlemmar. Det var något som var uppskattat hos medlemmarna", skriver SD.

"Del i arbetet"

Martin Kinnunen, presstalesman för Sverigedemokraterna, menar att det är ett steg i rätt riktning för Kent Ekeroth.

– Partiet har konstaterat att Ekeroths förtroende kraftigt skadats. Han arbetar nu för att återuppbygga detta förtroende. Att träffa medlemmar ute i landet är rimligtvis en del i detta arbete, säger han till Nyheter24.

Här knuffar Kent Ekeroth en kvinna i en bil:

SD-toppens "gangsterbluff":

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.