Tisdag 27 Sep
Stockholm

KD-politiker publicerade nidbild av motståndare

KD:s Magnus Lagergren, t.v, publicerade nidbild av en folkpartist – mitt under pågående kommunfullmäktige i Örebro.
1 av 2
KD:s Magnus Lagergren, t.v, publicerade nidbild av en folkpartist – mitt under pågående kommunfullmäktige i Örebro. Foto: Örebro.se, Nerikes Allehanda, Scanpix
KD-politikern Behcet Barsoms nidbild av folkpartisten Staffan Werme publicerades på Facebook av KD:s Magnus Lagergren.
2 av 2
KD-politikern Behcet Barsoms nidbild av folkpartisten Staffan Werme publicerades på Facebook av KD:s Magnus Lagergren. Foto: NA.se

En nidbild föreställande folkpartisten Staffan Werme, publicerad av Kristdemokraternas Magnus Lagergren, har skapat upprörda känslor under kommunfullmäktige i Örebro. "Det är totalt oacceptabelt", säger KD:s gruppledare Lennart Bondeson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Står i fårhuset och snickrar"

– Man blir nedbruten som person, långsamt när sånt här händer. Då måste man ha nån typ av kanal ut för att ändå stå ut och vara kvar som människa. Nu står jag till exempel i fårhuset och snickrar, det är min själsliga vård. Om jag inte hade det hade jag lämnat politiken för länge sen, säger folkpartisten Staffan Werme till NA efter den publicerade nidbilden. 

ÖREBRODebatten under onsdagens kommunfullmäktige i Örebro uppges ha varit hetsig.

Och som ved på brasan passade Kristdemokraternas ledamot Magnus Lagergren på att publicera en nidbild av folkpartisten, tillika politiske motståndaren, Staffan Werme på sin Facebooksida.

Bilden tecknades av partikollegan Behcet Barsom och illustrerar Staffan Werme som, från en talarstol, säger: "Den som inte tycker som jag är odemokratisk och "tycker" i slutna rum!"

Nidbilden upprör Werme.

– Jag tycker det är tråkigt. Det här är fel, att skapa en bild som utmålar människan som ond. Jag blev ledsen och besviken. Det här drar politiken i smutsen. Det är en typ av mobbning man sysslar med, säger folkpartisten till Nerikes Allehanda.

"Man får inte göra på det här sättet"

Den aktuella teckningen plockades senare bort efter påtryckningar av Kristdemokrakternas gruppledare Lennart Bondeson.

– Så får man inte göra. Det är totalt oacceptabelt. Jag sa åt Magnus direkt när jag fick reda på det. Vi kan ha tuffa debatter i fullmäktige, men man får inte göra på det här sättet. Vi har pratat mycket om tonen i fullmäktige, och det är inte sånt här vi ska syssla med, säger Bondeseon.

Magnus Lagergren säger sig vara ångerfull över tilltaget.

– Jag tycker personligen att det blev fel. Jag har tagit bort den och jag har pratat med Staffan, så för mig ska saken vara ur världen. Jag ångrar att jag la ut dem, det känner jag själv och sa det till Staffan, säger Lagergren till Nerikes Allehanda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Schackstjärnan Carlsen: Niemann fuskar

Publicerades: 1 timme sedan

Rekordblött på Kanarieöarna

Publicerades: 1 timme sedan

Fem döda i huskollaps i Nairobi

Publicerades: 2 timmar sedan

Högt pris på corgihundar efter drottningens död

Publicerades: 2 timmar sedan

Studie i värmebölja förvånade – viktras en risk

Publicerades: 2 timmar sedan

Polis påkörd vid fordonskontroll

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.