KD:s Magnus Lagergren, t.v, publicerade nidbild av en folkpartist – mitt under pågående kommunfullmäktige i Örebro.
1 av 2
KD:s Magnus Lagergren, t.v, publicerade nidbild av en folkpartist – mitt under pågående kommunfullmäktige i Örebro. - Foto: Örebro.se, Nerikes Allehanda, Scanpix
KD-politikern Behcet Barsoms nidbild av folkpartisten Staffan Werme publicerades på Facebook av KD:s Magnus Lagergren.
2 av 2
KD-politikern Behcet Barsoms nidbild av folkpartisten Staffan Werme publicerades på Facebook av KD:s Magnus Lagergren. - Foto: NA.se

KD-politiker publicerade nidbild av motståndare

En nidbild föreställande folkpartisten Staffan Werme, publicerad av Kristdemokraternas Magnus Lagergren, har skapat upprörda känslor under kommunfullmäktige i Örebro. "Det är totalt oacceptabelt", säger KD:s gruppledare Lennart Bondeson.


"Står i fårhuset och snickrar"

– Man blir nedbruten som person, långsamt när sånt här händer. Då måste man ha nån typ av kanal ut för att ändå stå ut och vara kvar som människa. Nu står jag till exempel i fårhuset och snickrar, det är min själsliga vård. Om jag inte hade det hade jag lämnat politiken för länge sen, säger folkpartisten Staffan Werme till NA efter den publicerade nidbilden. 

ÖREBRODebatten under onsdagens kommunfullmäktige i Örebro uppges ha varit hetsig.

Och som ved på brasan passade Kristdemokraternas ledamot Magnus Lagergren på att publicera en nidbild av folkpartisten, tillika politiske motståndaren, Staffan Werme på sin Facebooksida.

Bilden tecknades av partikollegan Behcet Barsom och illustrerar Staffan Werme som, från en talarstol, säger: "Den som inte tycker som jag är odemokratisk och "tycker" i slutna rum!"

Nidbilden upprör Werme.

– Jag tycker det är tråkigt. Det här är fel, att skapa en bild som utmålar människan som ond. Jag blev ledsen och besviken. Det här drar politiken i smutsen. Det är en typ av mobbning man sysslar med, säger folkpartisten till Nerikes Allehanda.

"Man får inte göra på det här sättet"

Den aktuella teckningen plockades senare bort efter påtryckningar av Kristdemokrakternas gruppledare Lennart Bondeson.

– Så får man inte göra. Det är totalt oacceptabelt. Jag sa åt Magnus direkt när jag fick reda på det. Vi kan ha tuffa debatter i fullmäktige, men man får inte göra på det här sättet. Vi har pratat mycket om tonen i fullmäktige, och det är inte sånt här vi ska syssla med, säger Bondeseon.

Magnus Lagergren säger sig vara ångerfull över tilltaget.

– Jag tycker personligen att det blev fel. Jag har tagit bort den och jag har pratat med Staffan, så för mig ska saken vara ur världen. Jag ångrar att jag la ut dem, det känner jag själv och sa det till Staffan, säger Lagergren till Nerikes Allehanda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.