Det bästa från nätet under partiledardebatten.
1 av 9
Det bästa från nätet under partiledardebatten. - Foto: Montage
Flaskskeppshånet.
2 av 9
Flaskskeppshånet.
Frennie Lööfeldt, som Jack Werner kallade henom.
3 av 9
Frennie Lööfeldt, som Jack Werner kallade henom. - Foto: Faksimil SVT / Montage: Jack Werner
Är det Reinfeldt med Löfvens ansikte? Ja.
4 av 9
Är det Reinfeldt med Löfvens ansikte? Ja. - Foto: Faksimil SVT / Montage: Jack Werner
"Kent Perssons" Facebookstatus med tillhörande kommentarer från oppositionen.
5 av 9
"Kent Perssons" Facebookstatus med tillhörande kommentarer från oppositionen. - Foto: Montage Fredrik Antonsson
Det är tufft att vara nyskild i Fredrik Reinfeldts Sverige.
6 av 9
Det är tufft att vara nyskild i Fredrik Reinfeldts Sverige. - Foto: Montage Fredrik Antonsson
Åkesson och hans pressekreterare Linus Bylund verkar ha roligt - trots Sjöstedts flaskskeppshån.
7 av 9
Åkesson och hans pressekreterare Linus Bylund verkar ha roligt - trots Sjöstedts flaskskeppshån. - Foto: ERIK MŅRTENSSON / SCANPIX
En leende allians.
8 av 9
En leende allians. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Löfven och Reinfeldt.
9 av 9
Löfven och Reinfeldt. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Så var partiledarnas debatt - på nätet

Försvaret, jobben och klimatet i all ära. Här är det bästa av det mesta från nätet under söndagens partiledardebatt. Allt mellan flaskskepp och Annie Lööf med Fredrik Reinfeldt-ansikte.


STOCKHOLM. På söndagen möttes partiledarna för de åtta riksdagspartierna i en debatt i SVT:s "Agenda". Precis som vanligt innebar det att alla som jobbar för respektive parti retweetade allt som skrevs positivt om just deras företrädare.

Men det fanns ändå saker som stack ut på nätet. Av innehållet i debatten var det främst Jonas Sjöstedts flaskskeppshån som etsade sig fast:

För det hyllades han, inte bara av de egna anhängarna:

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hann också med att bli något så hedervärt som en gif, tack vare @Konvention. Efter att Annie Lööf sagt "det är inte invandrarnas fel" såg han ut så här:

 

Löfven fixar

På Twitter var det en till synes svag debattkväll. De flesta frågade sig var statsministern tagit vägen. Och det blev inte bättre när han väl yttrade sig:

Socialdemokraternas Stefan Löfven kan få äta upp att han sa "bry dig du om din kant, det här fixar jag" när Fredrik Reinfeldt ifrågasatte om S kan bilda regering. Det gav upphov till ett tappert men slutligen misslyckat försvag av några ungmoderater att skapa en hashtag på Twitter. Roligare än så här blev det aldrig:

Lars Beckman då? Tänker ni. Jo, visst var Twitters egna älsklingsmoderat aktiv - men tyvärr ägnade han sig mest åt att retweeta alla sina partikamrater. Ett par guldkorn bjöds vi dock på:

Klädhån, faceswaps och fejkade Facebookuppdateringar

Bristen på politiskt innehåll ledde i stället till att fokus hamnade på andra saker. Så som kläderna. Här är kostymhånet mot partiledarna:

Om man inte får en tillräckligt underhållande debatt serverad kan man alltid skapa det roliga själv. Så tänkte både Nyheter24:s krönikör Jack Werner. Han passade på att leka med tanken att partiledarna skulle byta ansikte med varandra. Resultatet blev en succé på Twitter, förståeligt nog när man ser bilder som dessa:

Nyheter24:s bloggare Fredrik Antonsson ("Den sjätte mannen") använde sig av ett annat grepp. Han la upp statusuppdateringar från Facebook, där "partiledarna" själva kommenterade. Här är några av de roligaste exemplen från hans blogginlägg:

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!