Här är uteslutne sverigedemokratens inlägg.
1 av 2
Här är uteslutne sverigedemokratens inlägg. - Foto: Faksimil Facebook / TT BILD
Marie Stensby lämnade sina uppdrag på tisdagsmorgonen.
2 av 2
Marie Stensby lämnade sina uppdrag på tisdagsmorgonen. - Foto: Faksimil Expressen / Montage

Uteslutne SD-politikern: "Avpixlat är deras 'inofficiella' sida"

I samband med avslöjandena om SD-politikers kommentarer går nu uteslutne Oleg Datsishin ut på Facebook. Han hävdar att Avpixlat ses som en "inofficiell" SD-sida inom partiet.


Avpixlat hotar journalister

Efter Expressens avslöjande har Avpixlats anonyma redaktion gått ut med en hotfull text riktad mot den svenska journalistkåren.

"När journalisterna nu på riktigt börjar förfölja folk och åsiktsregistrera dem, kommer vi snart att börja använda exakt samma metoder mot dem själva. Vi gissar att det inte kommer att uppskattas. Fortsättning följer", skriver dem.

Avpixlats skandaler

Den rasistiska bloggen har tidigare bland annat hängt ut en minderårig flicka som blev sexuellt utnyttjad av flera män. Sajten har även i en text kallat en 14-årig flicka som var lucia för "kolsvart".

"Det är ingen hemlighet att många aktiva inom SD ser Avpixlat som SD:s 'inofficiella' sida, man kan säga 'smutsigare' variant av SD-kuriren".

Så skriver Oleg Datsishin, tidigare sverigedemokrat, i ett Facebookinlägg som Nyheter24 tagit del av.

Partiledaren Jimmie Åkesson har tidigare kallat den rasistiska bloggen för en sund sajt. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth tillhandahåller ett bankgirokonto för donationer till Avpixlat. Han har även pekats ut av Aftonbladet som den som styr sajtens innehåll.

"Väntade bara på att detta skulle dyka upp"

Han uteslöts själv efter att bland annat ha skrivit om "skäggbarn" och "mustaschflickor" i kommentarsfälten på just Avpixlat. I inlägget hävdar han att den rasistiska bloggen kan komma att sänka hela partiet i framtiden.

"Eftersom rätt "grova" kommentarer är kvar tror många att det är OK att skriva likadant, eftersom Avpixlat är ju "SD:s". Väntade bara att detta skulle dyka upp. Därför skrivit jag med eget namn - bra självcensur, även om man fått en del skit ändå som köptes "rakt" av av SD:s PS styrelse", skriver Datsishin i Facebookinlägget.

Han frågar sig också vad partitoppen ska göra nu – om de ska utesluta "60 stycken till" eller "köra dubbla måttstockar som vanligt".

Här är den utsparkade SD-politikerns inlägg:En av de som 
avslöjats med rasistiska och hotfulla kommentarer på bland annat Avpixlat var Marie Stensby. Hon valdes in som suppleant i partistyrelsen nyligen men på tisdagsförmiddagen kom beskedet att hon lämnar alla sina uppdrag med omedelbar verkan.
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!