Riksdagens utredningstjänst fick titta närmare på chemtrails.
1 av 3
Riksdagens utredningstjänst fick titta närmare på chemtrails.
Chemtrails?
2 av 3
Chemtrails? - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Jan Lindholm.
3 av 3
Jan Lindholm. - Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

MP-riksdagsledamot beställde utredning – om chemtrails

Den miljöpartistiske riksdagsledamoten Jan Lindholm såg till att riksdagens utredningstjänst kollade upp chemtrails.– Jag är en nyfiken person, säger han till Nyheter24.


Det här är chemtrails

Chemtrailteorin hävdar att några av de kondensationsstrimmor som jetplan släpper ut i själva verket är kemikaliespår - innehållande till exempel aluminium.

Enligt teorin kan syftet till exempel vara att möta klimathotet. Men konspirationsteoretikerna är mycket kritiska.

USA:s försvarsdepartement, liksom brittiska regeringen, avvisar anklagelserna om att de släpper ut chemtrails och hänvisar till att flera forsknings- och medierapporter utesluter möjligheten.

Jan Lindholm är miljöpartistisk riksdagsledamot och ledamot i civilutskottet. Han är också intresserad av den populära konspirationsteorin om chemtrails

Faktum är att han är så intresserad att han vid ett tillfälle "för något år sedan" bad riksdagens utredningstjänst (RUT) att utreda kring förekomsten av dessa.

– Ja, så är det, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag är en väldigt nyfiken person och när jag får information vill jag gärna kolla upp om det är någonting att jobba vidare på.

"Valt att inte jobba vidare med det"

I det här fallet har han dock valt att inte gå vidare med chemtrails – även om utredningarna inte var helt perfekta.

– De gav ju inte några absoluta svar om huruvida det existerar.

Tror du att chemtrails existerar?

– Du kan väl titta på utredningarna själv och bilda dig en egen uppfattning men jag har i alla fall valt att inte jobba vidare med det, säger Lindholm till Nyheter24.

Flera som håller med

Tidigare har Miljöpartiets gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, uttalat sig om den högst eventuella förekomsten av just chemtrails.

– Chemtrails innehåller olika blandningar av kemikalier och ibland även virus. Det är så störande, på en klarblå himmel ser man dem och de ligger kvar hela dagen. Sedan blir det ingen mer sol den dagen, sa hon till Katrineholms-Kuriren.

Hon var också rätt säker på vilka som låg bakom.

– Det är något som styrs från USA och Ryssland. Det har med det militära att göra, CIA och NSA, sa hon till Katrineholms-Kuriren.

/
/
/
/
Tror du på chemtrails?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kund pantade sexleksak på Ica – mötet med butikschefen: ”Udda”

Israel kallar hem sin FN-ambassadör

Israel kallar hem sin FN-ambassadör för efter vad landet upplever som försök från FN att "tysta ner" information om Hamas sexuella våld.

"Tusenlappen räcker inte så långt längre"

Matpriserna har skjutit i höjden igen. Prisökningen i februari var den högsta på nästan ett år. Tusenlappen räcker inte så långt längre, säger Marie Friberg som precis har handlat för veckan.

Umeå: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 523, Strömbäck.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om knivlagen, Göteborg

1 timme sedan
"Polisen får larm om att en knibeväpnad man följer efter tre personer i Brämaregården.", skriver polisen på sin hemsida.

Presidenten stänger statlig nyhetsbyrå

1 timme sedan
Argentinas regering har på uppdrag av president Javier Milei stängt ner den statliga nyhetsbyrån Télam – enligt presidenten "ett språkrör för tidigare vänsterregeringars propaganda".