Ingen mer reklam från SD på SF Bio.
Ingen mer reklam från SD på SF Bio. - Foto: TT bild

SD:s bioreklam stoppas – efter bara tre dagar

SD Göteborg ingick ett avtal med SF Bio som innebar att deras reklamfilm skulle visas i samband med filmvisningar. Men nu stoppas reklamfilmen.


Stoppades 2010

Inför förra valet valde TV4 att sända Sverigedemokraternas reklamfilm. I den tävlade en äldre kvinna med rullator mot kvinnor iklädda burka. I filmen sprang de mot två bromas. På den ena stod det "invandringsbromsen" och på den andra "pensionsbromsen". 

GÖTEBORG. SF hade ingått ett avtal med SD Göteborg, där de förbundit sig att visa SD:s reklamfilm i samband med samtliga filmvisningar i stora delar av västra Götaland och framförallt Göteborgsområdet. 

Nu har SF Bio valt att inte längre visa SD:s reklamfilmer på sina biografer, eftersom personalen uppgett att de inte känner sig trygga på sin arbetsplats. Reklamen hann bara visas i tre dagar innan den stoppades.

Mycket reaktioner från publiken

Vi tog bort den för att vi fått så mycket reaktioner från publiken. De tyckte att det var besvärande att vi visade reklam för Sverigedemokraterna med tanke på vad de står för, säger Thomas Runfors, informationschef för SF Bio, till Göteborgs-Posten.

Det är efter att personalen behövt stå och försvara SD:s politik och deras val av att visa reklamfilmen för biografbesökarna som det framkommit att de inte känt sig bekväma med det och känt sig hotade. 

– När folk blir upprörda och arga, då kan det gå ut över vår personal. Det ser vi som en osäkerhetsfaktor, säger Runfors till Göteborgs-Posten.

Konsekvenserna viktiga

Han menar också att den demokratiska principen kring att alla politiska partier erbjud reklamplats är viktigt, men att man måste titta på konsekvenserna.

– I det här fallet uppfattar vi att vår personal känner sig hotad, och då får det gå före, säger han. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!