Tidningsurklippet som det skrattas åt.
Tidningsurklippet som det skrattas åt. - Foto: Faksimil Norrbottens-Kuriren

KD-politikerns uttalande blev ett skämt på nätet

Anette Asplund (KD), kommunpolitiker i Luleå, fick sina handskar stulna. ”Ett tecken på att vi behöver mer kristendom i samhället” – eller hur var det nu egentligen?


På hatthyllan i hallen hade kristdemokraten Anette Asplund sina skinnhandskar i tryggt förvar – trodde hon. När mötet var slut låg handskarna dock inte längre kvar. 

Hon valde att ta upp incidenten vid nästa möte i kommunfullmäktige.

”Jag tror ju inte att någon av fullmäktiges ledamöter har tagit dem men det är väl ett tecken på att vi behöver mer kristendom i samhället” sa hon enligt Norrbottens-Kuriren. 

"Behövde visst inte mer kristendom trots allt"

Ett urklipp ur tidningen med citatet spreds på nätet och lades bland annat upp på Reddits svenska underforum Sweddit. Toppkommentaren? "Vi behövde visst inte mer kristendom trots allt".

KD-politikern hade nämligen glömt kvar sina handskar, och kommunfullmäktiges ordförande Margaretha Lindbäck hade tagit hand om dem.

Nyheter24 ringde upp Anette Asplund för att fråga vad hon menade med att det var ett tecken på att vi behöver mer kristendom.

– Man måste kunna ha sina saker i fred, utan att de stjäls. Så det jag menade med att vi behöver mer kristendom i samhället var att vi ska återinföra kristendomsundervisningen i skolan. Hela grundlagen bygger ju i princip på de tio budorden, där ett handlar om att man inte ska stjäla, säger hon.

"Det var bättre förr"

Hon tycker också att det svenska samhället var mjukare när kristendomsundervisningen fortfarande var en obligatorisk del av skolan.

– På det sättet var det bättre förr, säger hon.

Kan uttalandet uppfattas som att du menar att människor med andra religioner är mer benägna att stjäla saker?

– Nej, det tänkte jag inte alls på, och jag hade inga sådana baktankar alls. 

Tror du att orsaken till stölden handlar om avsaknaden av kristendomsundervisning?

– Nja, det kan jag inte säga säkert. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.