Måndag 26 Jul
Stockholm

SD-toppen: "Dags att börja kalla andra partier för Sverigefientliga"

Roger Richtoff är trött på att bli kallad främlingsfientlig.
Roger Richtoff är trött på att bli kallad främlingsfientlig. Foto: Faksimil Youtube / Montage

EU-kandidaten Roger Richtoff, har tröttnat. Kallar man SD för främlingsfientliga kan man lika gärna kalla MP för Sverigefientliga, menar han.

Kommentera (100)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Front National större än Sverige

Front National fick 25 procent i det franska EU-valet. Resultatet kommer att ge partiet mellan 23 och 25 mandat i EU-parlamentet. Att jämföra med Sveriges totalt 20 mandat.

SVERIGE. Sverigedemokraternas resultat i EU-valet har inte undgått någon. Frågan alla nu söker svar på är vilka SD planerar att samarbeta med i Bryssel. I samma veva pratas det mycket om vilka av Europas alla partier som egentligen är främlingsfientliga, rasistiska och nazistiska.

Ser inga bevis 

Roger Richtoff är trött på att Sverigedemokraterna kallas för främlingsfientliga. I en intervju med Sveriges Radio säger han att det kanske är dags att börja kalla de andra partierna för Sverigefientliga. 

Nyheter24 ringde upp Roger Richtoff för att kolla vad han egentligen menar.

– Det där grundar sig i en diskussion där man nämner oss i samma andetag som rasister. Då tycker jag att man lika gärna kan kalla Miljöpartiet för Sverigefientliga. Det finns lika mycket belägg för att kalla MP för Sverigefientliga som för dem att kalla oss för främlingsfientliga, säger han. 

Hintar om samarbete

Richstoff vill dock inte gå så långt som att kalla något parti för Sverigefientligt i dagsläget.

– Jag kallar inget parti för Sverigefientligt, men det kanske är dags att börja. Jag tycker egentligen inte att vi ska hålla på och sätta epitet på varandra alls. Det är något som alla borde sluta med.

I intervjun med Sveriges Radio gläntar Roger Richtoff på dörren till ett samarbete med franska Front National, men precis som sina partikollegor vill han inte avslöja för mycket om Sverigedemokraternas planer gällande gruppbildning.

– För mig är det ganska självklart att vi efter ett EU-val måste sätta oss ner och fundera på vilka partier vi kan tänkas samarbeta med. Sedan ska vi förhandla, men vilka det i slutänden blir det vet vi ju inte. 

Är Front National ett främlingsfientligt parti, tycker du?

– Jag vill inte svara på den frågan utan att först noggrant har satt mig in i vad de vill göra nu, inte se vad de har gjort innan, för fem eller tio år sedan. Vi måste gå igenom deras partiprogram och föra en diskussion.

LÄS MER:  Här är åsikterna Jimmie Åkesson vill samarbeta med 

LÄS MER: 16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till

LÄS MER: Gustav Fridolin (MP): "Nu kräver vi ett svar, Jimmie Åkesson"

LÄS MER: Carolina Farraj: "Jag stannar kvar och kämpar mot rasismen" 

LÄS MER: "Här sjunger Andrea om ett rasistiskt Sverige" 

LÄS MER: "SD-toppen: Dags att börja kalla partier för Sverigefientliga " 

Kommentera (100)
Kopiera länk
Dela