Mattias Karlsson.
1 av 3
Mattias Karlsson. - Foto: Nyheter24
Karlsson intervjuas av Nyheter24:s Pär Ullrich.
2 av 3
Karlsson intervjuas av Nyheter24:s Pär Ullrich.
Karlsson vikarierar för den sjukskrivne Jimmie Åkesson.
3 av 3
Karlsson vikarierar för den sjukskrivne Jimmie Åkesson. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Avslöjar: Här tipsar nye SD-ledaren rasistsajten

Nyheter24 kan nu avslöja tidigare okända mejl som skickats från Mattias Karlsson, sjukskrivne Jimmie Åkessons ersättare, till den rasistiska sajten Politiskt Inkorrekt.Efter det att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sjukskrevs på grund av utbrändhet har Mattias Karlsson klivit fram ur skuggorna. Karlsson, som är gruppledare i riksdagen och känd som en ur "de fyras gäng", vikarierar för Åkesson och har även öppnat för en fortsättning på partiledarposten. 

Nyheter24 kan nu avslöja hur Karlsson vid ett flertal tillfällen under åren 2010-2011 skickat tipsmejl till den rasistiska och numera nedlagda sajten Politiskt Inkorrekt.

– Jag jobbade med pressfrågor då, säger Karlsson till Nyheter24.

En sajt som officiellt inte hade några kopplingar till Sverigedemokraterna men som ofta propagerade för partiets politik och ses som förlaga till den rasistiska sajten Avpixlat.

Hängde ut människor med utländskt ursprung med namn och bild

Politiskt Inkorrekt var kända för att hänga ut personer med utländskt ursprung och enligt ett avsnitt av SR:s medierna kunde man bland annat läsa att romer fick skylla sig själva för att det riktades fördomar mot dem eftersom att de har "medfödd kleptomani". 

I en annan artikel som publicerats om islam står det att läsa att "vi kastar all bullshit om mänskliga rättigheter åt sidan och tar itu med det ofrånkomliga, konfrontation som tyvärr kan antända ett storkrig likt det som likt det som kämpades för att förinta nazismen."

I och med Nyheter24:s avslöjande står det alltså klart att Karlsson använde Politiskt Inkorrekt för att sprida sitt och partiets budskap.

Det här mejlet skickades direkt från Karlsson till Politiskt Inkorrekts tipsmejl.

Ett flertal mejl skickades även av Karlsson från partiets pressmejl till den rasistiska sajten.

Men första gången Nyheter24, under valdagen, frågar Mattias Karlsson om han skickat några mejl ger han en helt annan bild av verkligheten.

– Nej, inte vad jag kan påminna mig, säger han under en filmad intervju på partiets valvaka.

När Nyheter24 två månader senare möter Karlsson igen minns han dock plötsligt kontakten med Politiskt Inkorrekt.

– Jag jobbade med pressfrågor då och vi skickade ut information till de nyhetskanaler som var intresserade av oss och som vi trodde skulle kunna sprida vår politik. Det var flera hundra olika adresser.

Han kan inte heller svara på hur många olika mejl han skickat till den rasistiska sajten. När Nyheter24 påpekar att han tidigare förnekat att han överhuvudtaget skulle ha skickat mejl till Politiskt Inkorrekt skyller han på att han jobbade med pressfrågor.

– Jag har inte i åminnelse alla jag haft kontakt med, eller hur många gånger det varit. 

Karlsson säger sig också inte veta speciellt mycket alls om Politiskt Inkorrekt, men påpekar ivrigt att han tar avstånd från så väl rasism som näthat. Det betyder dock inte att han har några problem med att skicka in material till en rasistisk sajt.

– Man måste skilja på enskildheter och på helheten. Att man haft kontakt med någon innebär inte att man står för allting som de har gjort.

Han menar dessutom att utbytet mellan Sverigedemokraterna och Politiskt Inkorrekt aldrig har varit speciellt stort.

– De frågor som jag fått kastade mot mig förut har handlat om huruvida vi varit med och byggt upp de här sajterna eller stöttat dem finansiellt och det har inte förekommit, så vitt jag vet. Att vi däremot förmedlar information och nyheter till olika intressenter som skriver om politik och sprider politiska nyheter tycker jag inte är någonting konstigt. Det innebär inte att man står för allting som de sagt och gjort. 

– Om vi bara skulle gå ut med information till medier vars värdegrund vi håller med om till hundra procent, då skulle vi inte ha så många kanaler kvar att gå via. 

---

I MORGON PÅ NYHETER24 AVSLÖJAR VI YTTERLIGARE KOPPLINGAR MELLAN SVERIGEDEMOKRATERNA OCH POLITISKT INKORREKT.

/
/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!