Ylva Johansson.
1 av 2
Ylva Johansson. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ministern föreslår lagändringar.
2 av 2
Ministern föreslår lagändringar. - Foto: Bertil Ericson / TT

Ministerns krav: Alla kommuner måste ta emot flyktingar

Integrationsministern Ylva Johansson vill införa nya lagar.


Den senaste tiden har migrationsutspelen haglat från olika riksdagspartier – men Socialdemokraterna har till större delen varit tysta. Fram tills nu. För i en intervju med Sydsvenskan är integrationsminister Ylva Johansson tydlig med vad som hon anser behöver göras.

– Ska Sverige klara ett så stort åtagande som vi nu står inför måste vi få till stånd en jämnare fördelning mellan kommunerna, säger Johansson och fortsätter:

– Det är en helt orimlig fördelning av ansvar i dag. Så kan vi inte fortsätta. Det är min bestämda uppfattning. Vi behöver lagändringar för att säkerställa att alla kommuner tar sitt ansvar för flyktingmottagandet.


"Vill att de andra EU-länderna ska ta ett större ansvar"

Johansson säger även att regeringen vill minska tiden det tar innan invandrare kommer in på arbetsmarknaden – från dagens sex-åtta år till två. Hon kommenterar också övriga EU-länders agerande i frågan.

– Jag vill att de andra EU-länderna ska ta ett större ansvar. Men jag vill inte åstadkomma det genom att göra det svårare eller sämre för människor att komma till Sverige, säger Johansson till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.