Lördag 4 Dec
Stockholm

Ministerns krav: Alla kommuner måste ta emot flyktingar

Ylva Johansson.
1 av 2
Ylva Johansson. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Ministern föreslår lagändringar.
2 av 2
Ministern föreslår lagändringar. Foto: Bertil Ericson / TT

Integrationsministern Ylva Johansson vill införa nya lagar.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den senaste tiden har migrationsutspelen haglat från olika riksdagspartier – men Socialdemokraterna har till större delen varit tysta. Fram tills nu. För i en intervju med Sydsvenskan är integrationsminister Ylva Johansson tydlig med vad som hon anser behöver göras.

– Ska Sverige klara ett så stort åtagande som vi nu står inför måste vi få till stånd en jämnare fördelning mellan kommunerna, säger Johansson och fortsätter:

– Det är en helt orimlig fördelning av ansvar i dag. Så kan vi inte fortsätta. Det är min bestämda uppfattning. Vi behöver lagändringar för att säkerställa att alla kommuner tar sitt ansvar för flyktingmottagandet.


"Vill att de andra EU-länderna ska ta ett större ansvar"

Johansson säger även att regeringen vill minska tiden det tar innan invandrare kommer in på arbetsmarknaden – från dagens sex-åtta år till två. Hon kommenterar också övriga EU-länders agerande i frågan.

– Jag vill att de andra EU-länderna ska ta ett större ansvar. Men jag vill inte åstadkomma det genom att göra det svårare eller sämre för människor att komma till Sverige, säger Johansson till Sydsvenskan.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela