Lördag 8 Maj
Stockholm

Fi-ledamoten: "Ebba Busch är på min nackskottslista"

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

UPPDATERAD. En Fi-politiker tyckte inte om att Ebba Busch Thor kallade SD för ett mittenparti. Då lade han till henne på sin "nackskottslista".

Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Ebba Busch tycker att SD är ett mittenparti…och däääär hamnade hon på min nackskottslista. Jävla KD-kärring…"

Så uttryckte sig en styrelseledamot i en av Feministiskt initiativs länsföreningar på sitt privata Twitter-konto om Kristdemokraternas blivande partiledare Ebba Busch Thor. Tweeten skrevs efter att Expressen publicerat en intervju med Busch Thor där hon bland annat kallar Sverigedemokraterna för ett mittenparti.

Den hotfulla tweeten togs bort ganska kvickt, men hade redan vid det laget börjat spridas. 

– Det är naturligtvis ingenting som vi tycker ska uttryckas på det här sättet, säger Lotten Sunna, presstalesperson för Feministiskt Initiativ till Nyheter24

Hon säger också att partiet har haft ett samtal med ledamoten. 

"Han är ångerfull"

– Det här är inget Fi-uttalande, det här är ett uttalande han gjort själv. Men vi för ju naturligtvis en diskussion om hur man uttrycker sig. Det är ju en väldigt ung kille det här. Vi har pratat med honom och han är mycket ångerfull. 

Ledamoten, som är 17 år gammal, skrev en rad tweets och även ett blogginlägg där han ber om ursäkt till Ebba Busch Thor och menar att han uttryckt sig illa. Han erkänner att han gjort sig skyldig till näthat men att han inte menar att hotet ska tas bokstavligt. Bildkälla: Fanni Olin Dahl/TT

Kommer han att uteslutas från partiet?

– Nu har det här precis kommit till vår kännedom, men styrelsen är informerad. Det är klart att vi tar det här på allvar. Men just nu pågår ingen diskussion om uteslutning, vi har inte kommit så långt än, säger Lotten Sunna till Nyheter24. 

Kristdemokraterna har valt att inte kommentera händelsen. 

Med tanke på att ledamoten i fråga inte är myndig har Nyheter24 valt att inte gå ut med namn eller bild.

Uppdatering 21.45: Ledamoten har valt att lämna sina politiska uppdrag.


Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela