Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Eh, SD:s nya kampanj är... lite märklig

- 17/03/2015, 11:43 -
Sverigedemokraterna har tapetserat Stockholms tunnelbana med ny kampanj.
1 av 5

Sverigedemokraterna har tapetserat Stockholms tunnelbana med ny kampanj.

Fredric Bohlin

Regeringen och Alliansen som meme, om SD får bestämma.
2 av 5

Regeringen och Alliansen som meme, om SD får bestämma.

Fredric Bohlin

Internetfenomenet Scumbag Steve.
3 av 5

Internetfenomenet Scumbag Steve.

4 av 5

5 av 5

Sverigedemokraterna driver med regeringen och Alliansen med internetfenomenet Scumbag Steve.

En vecka innan det som skulle ha varit nyval, om det inte vore för decemberöverenskommelsen, så satsar Sverigedemokraterna på att tapetsera Stockholms tunnelbana med ny kampanj.

Bilden från den presskonferens då regeringen och Allianspartierna presenterade decemberöverenskommelsen har "skojats till" av SD. Gustav Fridolin, Åsa Romson, Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra, Annie LööfJan Björklund och Göran Hägglund har alla fått bruna kepsar på huvudet – som i internetfenomenet Scumbag Steve.


Bildkälla: Fredric Bohlin

Nyheter24 ringde upp Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

– Tanken är att göra folk uppmärksamma på att svenska folket borde ha fått rösta på söndag om det inte vore för att statsministern ställt in extravalet genom att säkra makten i en överenskommelse med Alliansen, säger han och fortsätter:

– I december sa statsministern att svenska folket skulle få säga sitt om det nya politiska lanskapet. Men sedan förhandlade han bakom ryggen på alla och ställde in valet. Men han förklarade aldrig varför svenska folket plötsligt inte skulle få säga sitt.

Hur tänkte ni med kampanjen?

– Det är ur internetfenomenet Scumbag Steve. Som syftar till att sätta kepsen på någon som gör något okamratligt och ohederligt. Det är ett väldigt känt fenomen. 


Bildkälla 

Kampanjen är tänkt att pågå till söndag 22 mars, när valet skulle ha hållits.

– Vi väljer att köra den nu, när det normalt är politisk stiltje för att få svenska folket att tänka till. Det är ett sätt att höja intresset för det politiska, säger Vinge till Nyheter24.

Och sist av allt, något nytt om när Jimmie kommer tillbaka?

– Nej, inga kommentarer kring det.


Bildkälla: Fredric Bohlin

Känner du till internetfenomenet Scumbag Steve?