Torsdag 30 Jun
Stockholm

Efter striderna – nu lämnar Kasselstrand och Hahne SDU

1 av 4
Gustav Kasselstrand.
2 av 4
Gustav Kasselstrand. Foto: tt bild
William Hahne kommer sitta kvar i Stockholms kommun som politisk vilde.
3 av 4
William Hahne kommer sitta kvar i Stockholms kommun som politisk vilde. Foto: tt bild
Mattias Karlsson.
4 av 4
Mattias Karlsson. Foto: tt bild

Striden inom Sverigedemokraterna närmar sig sin upplösning.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne kommer inte att ställa upp för omval till sina poster i Sverigedemokraternas ungdomsförbund efter att ha blivit uteslutna ur partiet. Däremot kommer William Hahne att sitta kvar i Stockholms kommunfullmäktige som politisk vilde, rapporterar Aftonbladet.

Facebook-sida kallar Gustav Kasselstrand uteslutningen för en "skenprocess", och där skriver han även om beslutet att lämna SDU.

"Det är ett besked som varit klart sedan i vintras långt innan uteslutningsprocessen började. Tanken var att meddela det något senare under verksamhetsåret, men med tanke på omständigheterna gör jag det alltså idag."

Striden, som pågått inom Sverigedemokraterna under flera veckors tid, har gått ut på att få flera medlemmar i bland annat SDU uteslutna ur partiet. Anledningen ska vara ideologiska motsättningar.

– Man har uttryckt sympati för rasideologiska sidor på Facebook, man har inlett samarbete med extrema partier utomlands och försökt undanhålla bevis för medlemsutskottet för att kunna rädda medlemmar som man vet är extremister från att bli uteslutna, har vikarierande partiledaren Mattias Karlsson sagt till Aftonbladet.

I dag hålls ett möte bland partiets toppar för att ta beslut om uteslutningarna.

Vad Hahne kommer att göra i Stockholms kommunfullmäktige nu när han lämnar partiet är oklart, men så här skrev han på Twitter på måndagsförmiddagen:

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.